Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Statistici imbucuratoare: cu 73% mai putine firme suspendate

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Mihaela Pascu la 11 Aug. 2011
Tags: firme suspendate, registrul comertului, dizolvari voluntare

Datele recente emise de Oficiul National al Registrului Comertului (ONRC) arata ca, in ceea ce priveste cererile de suspendare temporara a activitatii, dizolvarile voluntare si radierile voluntare


Datele recente emise de Oficiul National al Registrului Comertului (ONRC) arata ca, in ceea ce priveste cererile de suspendare temporara a activitatii, dizolvarile voluntare si radierile voluntare ale societatilor comerciale in primele 7 luni ale acestui an comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut precum si situatia firmelor intrate sub incidenta Legii nr. 85/2006, situatia este una destul de pozitiva.

Astfel, daca in anul 2010, in primele 7 luni, s-au inregistrat 49.092 suspendari de activitate la nivelul intregii tari, in 2011, pana in luna iulie inclusiv au fost semnalate doar 13.290 suspendari de activitate, in scadere cu circa 72,9%.

In ceea ce priveste dizolvarile voluntare inregistrate la nivelul intregii tari, in primele 7 luni ale anului 2010 s-a inregistrat un numar de 5.651 dizolvari voluntare, prin comparatie cu doar 2.240 dizolvari voluntare inregistrate in 2011, numarul fiind astfel in scadere cu aproximativ 60,4%.

Comparativ cu anul 2010 cand, in primele 7 luni, cand s-au inregistrat un numar de 139.139* radieri voluntare, la nivelul intregii tari, anul acesta, s-au inregistrat un numar de 22.062 radieri voluntare, reprezentand o scadere cu aproximativ 84,1%.

In aceste calcule au cuprins si cele 116.552 radieri pentru neexercitarea dreptului de optiune in una din formele prevazute de OUG 44/2008 (sanctionata cu radierea din Registrul Comertului).
Autor: Mihaela Pascu

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Statistici imbucuratoare: cu 73% mai putine firme suspendate":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016