Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Luminita de la capatul tunelului in afaceri: rata insolventei a scazut cu 4% la sapte luni

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Mihaela Pascu la 11 Aug. 2011
Tags: insolventa, firme insolventa, faliment, firme suspendate

Odata cu declansarea crizei in 2008, in Romania foarte multe firme au intrat in insolventa. Daca unele dintre acestea au reusit sa se salveze si sa treaca de perioada critica, au existat si societati


Odata cu declansarea crizei in 2008, in Romania foarte multe firme au intrat in insolventa. Daca unele dintre acestea au reusit sa se salveze si sa treaca de perioada critica, au existat si societati care nu s-au mai putut salva de la faliment.

Pentru prima oara dupa o perioada de doi ani si jumatate, se inregistreaza o scadere a numarului de firme care isi declara insolventa. Astfel, numarul acestora a scazut cu 4% la sapte luni asa cum arata raportul intocmit de Oficiul National al Registrului Comertului (ONRC). Astfel,  12.703 de firme au intrat in insolventa din luna ianuarie si pana in luna iulie inclusiv. Se arata, prin urmare, o scadere de circa 4% fata de aceeasi perioada din 2010.

De asemenea, a scazut si numarul firmelor care si-au suspendat activitatea, rata acestora fiind de aproape 73% in perioada analizata, intrucat doar 13.290 de societati au apelat la aceasta masura, fata de 49.092 in ianuarie-iulie 2010.

In luna iulie a.c. au fost inregistrate 1.724 de insolvente, inregistrandu-se astfel o scadere de 12% prin comparatie cu aceeasi luna din 2010. Ca dovada a iesirii din recesiune, a crescut numarul firmelor noi inmatriculate.

Astfel, in primele sapte luni ale anului in curs au fost inmatriculate peste 86.863 de firme noi, fata de 67.461 in intervalul similar din 2010. In total, la sfarsitul lunii iulie, in Romania erau inregistrate 922.621 de firme. Numarul total de insolvente din 2010 a fost de  21.692.
Autor: Mihaela Pascu

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Luminita de la capatul tunelului in afaceri: rata insolventei a scazut cu 4% la sapte luni":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016