Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Taxa de mediu

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 01 Sep. 2010
Tags: fondul pentru mediu

Intrebare:In situatia in care nu suntem autorizati ca operator economic colector si/sau valorificator, in conditiile legii, avem voie sa dezmembram o parte a unor structuri metalice si sa valorificam ...

Intrebare:
In situatia in care nu suntem autorizati ca operator economic colector si/sau valorificator, in conditiile legii, avem voie sa dezmembram o parte a unor structuri metalice si sa valorificam teava prin vanzare catre persoane fizice (angajati proprii)? In aceasta situatie, datoram taxa de mediu de 3%?

Raspuns:
Avand in vedere prevederile art. 9 alin. 1 lit. a din O.U.G. nr. 196/2005 privind Fondul pentru mediu, cu modificarile si completarile ulterioare si ale art. 5 din Metodologia aprobata prin O.M.M.G.A. nr. 578/2006, obligatia calcularii, retinerii, declararii si virarii contributiei de 3% revine operatorilor economici colectori si/sau valorificatori, autorizati in conditiile legii.

Persoanele juridice care nu au aceasta calitate, dar care genereaza sau detin deseuri metalice feroase sau neferoase sunt obligate sa respecte prevederile O.U.G. nr. 16/2001 privind gestionarea deseurilor industriale reciclabile, republicata, cu modificarile ulterioare, conform careia detinatorii de deseuri industriale reciclabile sunt obligati sa asigure strangerea, sortarea si depozitarea temporara a acestora, cu respectarea normelor de protectie a mediului si a sanatatii populatiei, precum si reintroducerea lor in circuitul productiv prin reutilizarea in propriile procese de productie, valorificare lor pe baza de autorizatie ori predarea catre agentii economici specializati, autorizati pentru valorificare.

Totodata, conform art. 10 din Metodologia aprobata prin O.M.M.G.A. nr. 578/2006, obligatia calcularii contributiei de 3% intervine si in care sunt vandute deseuri metalice feroase si neferoase provenite din casarea/dezmembrarea bunurilor proprii.



In lumina acestor prevederi legale, opinam ca pentru vanzarea tevei rezultate din dezemebrarea structurii metalice este datorarata contributia de 3% la Fondul pentru mediu, chiar daca persoana juridica nu este autorizata pentru colectare/valorificare, in masura in care aceasta teava este vanduta catre persoanele fizice ca deseu metalic.

Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Taxa de mediu":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016