Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!

Se plateste sau nu TVA pentru un imobil nou vandut de o persoana fizica? Aceasta este intrebarea, cel putin pentru actorii de pe piata imobiliara.Ministerul Finantelor sustine ca da, dar numai in ...
Se plateste sau nu TVA pentru un imobil nou vandut de o persoana fizica? Aceasta este intrebarea, cel putin pentru actorii de pe piata imobiliara.
Ministerul Finantelor sustine ca da, dar numai in anumite cazuri, atunci cand exista caracterul repetitiv sau de continuitate ce transforma o tranzactie imobiliara in activitate comerciala.
Dar daca vanzatorul persoana fizica factureaza fara TVA, are cumparatorul vreo vina? Poate el fi tras la raspundere de Fisc ca a acceptat sa cumpere un apartament nou fara TVA?
Interpretat oarecum fortat, un articol din Codul Fiscal (151) care a introdus raspunderea in solidar a beneficiarului cu cea a furnizorului poate permite un comportament abuziv al inspectorilor fiscali.

Cartea neagra a controlului fiscal

SAF-T pentru Contribuabili Mici

Agenda Fiscala a Contabilului 2025
“Beneficiarul este tinut raspunzator individual si in solidar pentru plata taxei, in situatia in care persoana obligata la plata acesteia este furnizorul sau prestatorul daca factura nu este emisa”, sustine articolul cu pricina.
Dar de cand eu, cumparator persoana fizica pot sa ma substitui Fiscului si sa decid cand e vanzatorul persoana fizica impozabila sau nu?! Cu atat mai mult cu cat luati la intrebari nici oficialii MEF nu prea stiu cum se face aceasta departajare. Si de unde pot sa am eu toate informatiile necesare?

Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Articole similare
Informatii utile: Declaratia 394 pentru luna ianuarie 2012Comisia Europeana a respins taxarea inversa in sectorul alimentarCand se poate refuza corectia unei facturi? Studiu de cazCum impozitam dividendele in 2009?MFP: Noi discutii privind finantarea IMM-urilorUltimele articole
Platitor de TVA. Cum poate iesi de la TVA prin optiuneFirme neplatitoare de TVA cu activitate suspendata. Autovehiculele pe firma mai pot fi utilizate?5 operatiuni care NU intra in sfera TVAAjustare pozitiva a TVA. Cum sa procedati in cadrul unui leasing financiarPanouri fotovoltaice. Ce cota de TVA se aplica in 2025
Atentie, contabili!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz"