Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Cum sunt acordate tichetele de masa pentru salariatii in telemunca

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 19 Oct. 2022
Cum sunt acordate tichetele de masa pentru salariatii in telemunca
Tags: tichete de masa, salariati in telemunca

Un salariat care lucreaza exclusiv in regim de telemunca poate primi tichete de masa in acelasi regim fiscal (doar impozit de 10%) ca un salariat care lucreaza fizic la sediul societatii? Adica este vreo diferenta din punct de vedere al acordarii de tichete de masa intre un salariat cu CIM obisnuit si un salariat cu CIM cu clauza de telemunca? Multumesc!

 

• Tip societate: P.F.

• Numar de angajati: 1-9 angajati

• Platitoare TVA: Nu

• Cod CAEN: 6920


R?spunsul economistului Liviu Nicolae: 

 

Potrivit art. 6 alin. (1) din Legea nr. 81/2018 privind reglementarea activitatii de telemunca, telesalariatul beneficiaza de toate drepturile recunoscute prin lege, prin regulamentele interne si contractele colective de munca aplicabile salariatilor care au locul de munca la sediul sau domiciliul angajatorului. 

Potrivit art. 10 alin. (3) din HG nr. 1045/2018 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 165/2018 privind acordarea biletelor de valoare, Salariatii beneficiaza lunar de un numar de tichete de masa cel mult egal cu numarul de zile lucrate, iar acest numar nu poate depasi numarul de zile lucratoare din luna pentru care se acorda tichetele. 


Asadar, acordarea tichetelor de masa nu este conditionata de prezenta fizica in societate. Angajatorul poate sa acorde tichete de masa angajatilor in regim de telemunca, in functie de numarul de zile lucrate, dar nu mai mult de zilele lucratoar din cursul unei luni.

Prin urmare, telesalariatii beneficiaza de tichete de masa, in acelasi regim ca si salariatii care au locul de munca la sediul sau domiciliul angajatorului

 

Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Cum sunt acordate tichetele de masa pentru salariatii in telemunca":
Rating:

Nota: 3.5 din 5 din 5 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016