keyboard_double_arrow_right

Atentie, contabili!

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit
"PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal"!

Adauga adresa de email si DESCARCA GRATUIT raportul realizat de specialisti

PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal
keyboard_double_arrow_left

Plafon de 33% beneficii extrasalariale. Facturile de masaj kineto se incadreaza in plafon?

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 29 Sep. 2023
Plafon de 33% beneficii extrasalariale. Facturile de masaj kineto se incadreaza in plafon?
Tags: plafon de 33%, beneficii extrasalariale, masaj kineto

Salariat incadrat cu 3000 brut. Aduce la firma o factura de masaj kineto in valoare de 2000 lei. Pot incadra aceasta factura in cele 2 plafoane 33% si 400 euro anual? Si diferenta de la 2000-990 venit neimpozabil =1010 lei, sa o consider ca si avantaj salarial? Se incadreaza acest masaj la beneficiile de 33%?

 

Plafon de 33% beneficii extrasalariale – raspunsul specialistului:
 

Luand in considerare prevederile legale din Codul fiscal (art. 76 alin. 4 indice 1, lit. f) si h) rezulta:

 

  1. Evaluarea daca masajul kineto se incadreaza in beneficiile de 33%: Din dispozitiile legale prezentate, masajul kineto ar putea fi privit ca un serviciu medical sub forma de ABONAMENT daca este oferit in aceasta modalitate si/sau ca un serviciu de utilizare a facilitatilor sportive cu scop terapeutic (daca furnizorul de masaj kineto este incadrat la codurile CAEN 9311, 9312 sau 9313). Este esential sa verificati exact cum este emisa factura si la ce cod CAEN este incadrat furnizorul serviciului.
  2. Calculul plafonului:
    • Plafonul anual pentru beneficiile de 33% legate de sanatate si sport este de 400 euro (adica aprox. 1980 lei, presupunand un curs de schimb de 4.95 lei/euro).
    • Salariatul are un salariu brut de 3000 lei. 33% din aceasta suma este 990 lei.

Prin urmare, in fiecare luna, puteti acorda beneficii neimpozabile in valoare de pana la 990 lei, dar nu mai mult de 1980 lei pe an pentru aceste tipuri de beneficii.

  1.  Deducerea sumelor din factura de 2000 lei:
    • 990 lei (limita lunara) pot fi considerati ca venit neimpozabil.
    • Restul, adica 1010 lei (2000 lei - 990 lei), va trebui sa fie considerat ca avantaj salarial si, astfel, impozitat conform prevederilor legale.

In concluzie, factura de masaj kineto de 2000 lei poate fi in parte considerata ca venit neimpozabil in limita plafonului de 33% (990 lei) si a plafonului anual de 400 euro, iar diferenta (1010 lei) va trebui sa fie considerata ca avantaj salarial si impozitata conform legii. Este important sa verificati codul CAEN al furnizorului si daca factura este emisa ca un ABONAMENT si emisa pe numele firmei, pentru a va asigura ca incadrarea este corecta.

Temei legal: Art. 76. - Definirea veniturilor din salarii si asimilate salariilor

(4 indice 1) Urmatoarele venituri cumulate lunar nu reprezinta venit impozabil in intelesul impozitului pe venit, in limita plafonului lunar de cel mult 33% din salariul de baza corespunzator locului de munca ocupat sau din solda lunara/salariul lunar acordata/acordat potrivit legii:
f) primele de asigurare voluntara de sanatate, precum si serviciile medicale furnizate sub forma de abonament, suportate de angajator pentru angajatii proprii, astfel incat la nivelul anului sa nu se depaseasca echivalentul in lei al sumei de 400 euro, pentru fiecare persoana;


h) contravaloarea abonamentelor pentru utilizarea facilitatilor sportive in vederea practicarii sportului si educatiei fizice cu scop de intretinere, profilactic sau terapeutic oferite de furnizori ale caror activitati sunt incadrate la codurile CAEN 9311, 9312 sau 9313, precum si contravaloarea abonamentelor, oferite de acelasi furnizor care actioneaza in nume propriu sau in calitate de intermediar, ce includ atat servicii medicale, cat si dreptul de a utiliza facilitatile sportive, in vederea practicarii sportului si educatiei fizice cu scop de intretinere, profilactic sau terapeutic, suportate de angajator pentru angajatii proprii, in limita echivalentului in lei a 400 euro anual pentru fiecare persoana.



Raspuns oferit in luna septembrie 2023 de catre specialistii site-ului PortalCodulFiscal.ro. Dati click AICI pentru a vedea toate noutatile din Codul Fiscal consultanta si raspunsuri detaliate de la experti.

 
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Urmareste-ne pe Google News

PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal" 
Rentrop ∧ Straton

Club Contabilitate

La fiecare 10 minute, o întrebare își găsește răspunsul AICI.


Ultimele stiri

Cele mai citite stiri

din categoria "Studii de caz"
[x]

Informatii vitale despre TVA: deducerea si rambursarea TVA, baza de impozitare, scutiri si operatiuni scutite de TVA.

Atentie, contabili
PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal
Modificari importante privind planul de conturi!
Descarca GRATUIT
Raportul Special!
"PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform cu Regulamentului UE 679/2016