Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Regim TVA aplicabil din 1 ianuarie 2023 pentru sucuri si bere fara alcool

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 25 Oct. 2022
Regim TVA aplicabil din 1 ianuarie 2023 pentru sucuri si bere fara alcool
Tags: cota tva, cota tva din 2023, cota tva sucuri, cota tva bere fara alcool

Care este regimul de TVA aplicabil de la 01 ianuarie 2023 pentru sucurile de fructe fara adaos de alcool, cu/fara zahar si pentru berea fara alcool cu/fara arome? Multumim.

La art. I pct. 93 si pct. 94 din OG 16/2022, se fac urmatoarele precizari:


La articolul 291 alineatul (2), literele e) si h) se modifica si vor avea urmatorul cuprins:

"e) livrarea urmatoarelor bunuri: alimente, inclusiv bauturi, cu exceptia bauturilor alcoolice si a bauturilor nealcoolice care se incadreaza la codurile NC 2202 10 00 si 2202 99, destinate consumului uman si animal, animale si pasari vii din specii domestice, seminte, plante si ingrediente utilizate in prepararea alimentelor, produse utilizate pentru a completa sau inlocui alimentele, cu exceptia celor prevazute la alin. (3) lit. k).

Prin normele metodologice se stabilesc codurile NC corespunzatoare acestor bunuri;

La articolul 291 alineatul (2), dupa litera i) se introduc trei noi litere, lit. j)-l), cu urmatorul cuprins:

"j) cazarea in cadrul sectorului hotelier sau al sectoarelor cu functie similara, inclusiv inchirierea terenurilor amenajate pentru camping;


k) serviciile de restaurant si de catering, cu exceptia bauturilor alcoolice si a bauturilor nealcoolice care se incadreaza la codurile NC 2202 10 00 si 2202 99;

De asemenea, incepand cu 01.01.2023, conform prevederilor de la pct. 97 din ordonanta, articolul 291 alineatul (3), literele d) si e) se abroga.

In prezent conform prevederilor din NM, sucul de fructe fara adaos de alcool cu/ fara zahar (NC 2009) si berea fara alcool ( 2202 91 00 ) se incadreaza la cota 9% .

Pozitiile exceptate :

2202 10 00 cuprinde apele, inclusiv apele minerale si apele gazificate, cu adaos de zahar sau de alti indulcitori ori aromatizate, cu conditia sa fie direct consumabile ca bauturi, in starea in care se afla.
2202 99 Altele: Care nu contin produse de la pozitiile 0401-0404 sau grasimi obtinute din produse de la pozitiile 0401-0404( lapte si samantana din lapte, iaurt, zer,,,) .

Avand in vedere ca nu au aparut si modificari privind NM, la acest moment apreciez ca cota de TVA aplicabila de la 01.01.2023 pentru produsele mentionate, va fi de 9%, neincadrindu-se la codurile NC exceptate.



Raspuns oferit in luna octombrie 2022 de catre specialistii site-ului PortalCodulFiscal.ro. Dati click AICI pentru a vedea toate noutatile din Codul Fiscal consultanta si raspunsuri detaliate de la experti.

 
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Regim TVA aplicabil din 1 ianuarie 2023 pentru sucuri si bere fara alcool":
Rating:

Nota: 4.36 din 5 din 36 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016