Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Semne bune pentru turismul romanesc

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 03 Iun. 2011
Tags: turism

Numarul de turisti cazati in unitatile din Romania a crescut in aprilie 2011 cu 5,1% fata de aprilie 2010, la 433.300 persoane. Dintre acestia, 25% au fost turisti straini, conform datelor publicate ...

Numarul de turisti cazati in unitatile din Romania a crescut in aprilie 2011 cu 5,1% fata de aprilie 2010, la 433.300 persoane. Dintre acestia, 25% au fost turisti straini, conform datelor publicate de INS.

Sosirile in hoteluri detin in aprilie o pondere de 77,9% din totalul sosirilor in structurile de primire turistica cu functiuni de cazare, in crestere cu 7,1% fata de luna similara din 2010.

Totodata, innoptarile inregistrate in structurile de primire turistica au insumat 979.700, in crestere cu 2,2% fata de cele din aprilie 2010.

Innoptarile turistilor romani in structurile de primire turistica cu functiuni de cazare au reprezentat 77,5% din total, in timp ce innoptarile turistilor straini restul de 22,5%.

Indicele de utilizare neta a locurilor de cazare in aprilie a fost de 20,8% pe total structuri de cazare turistica, cu 0,1 puncte procentuale mai mare. La hoteluri s-a inregistrat un indice de utilizare neta a locurilor de cazare de 24,9%.

Sosirile vizitatorilor straini in Romania, inregistrate la punctele de frontiera, au fost in luna analizata de 571.900, in scadere cu 2,5% fata de luna aprilie 2010. Majoritatea vizitatorilor straini provine din tari situate in Europa (94,3%). Din statele Uniunii Europene s-au inregistrat 61,7% din totalul sosirilor vizitatorilor straini in Romania. Dintre statele Uniunii Europene cele mai multe sosiri s-au inregistrat din Ungaria (35,3%), Bulgaria (18,5%), Germania (9,4%), Italia (8,5%) si Austria (4,8%).

Plecarile vizitatorilor romani in strainatate, inregistrate la punctele de frontiera, au fost de 881.900, in scadere cu 4,5% comparativ cu aprilie 2010. Mijloacele de transport rutier au fost cele mai utilizate de vizitatorii romani pentru plecarile in strainatate, reprezentand 71,4% din total.

Ramane de vazut daca trend-ul este unul pozitiv si din punct de vedere valoric.
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Semne bune pentru turismul romanesc":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016