Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Ce reguli trebuie sa indeplinim pentru depunerea Declaratiei 200

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 07 Mar. 2012 Exclusiv
Tags: declaratia 200, contract asociere, opanaf 233/2011, transfer titluri valoare

Declaratia 200 privind veniturile realizate din Romania (OPANAF 233/2011) se utilizeaza la declararea venitului net/castigului net anual din activitati independente, cedarea folosintei bunurilor si/sau activitati agricol e determinate in sistem real pe fiecare categorie si sursa de realizare a venitului, transferul titlurilor de valoare, altele decat partile sociale si valorile mobiliare in cazul societatilor inchise, operatiuni de vanzare - cumparare de valuta la termen, pe baza de contract, precum si orice alte operatiuni similare.


Declaratia se completeaza inscriind cu majuscule, citet si corect, datele prevazute de formular. Se completeaza in doua exemplare, din care unul ramane la contribuabil. Declaratia se depune direct la registratura organului fiscal sau la oficiul postal, prin scrisoare recomandata.

Detalii privind completarea declaratiei

rd. 1. Natura veniturilor - se bifeaza casuta corespunzatoare categoriei de venit realizat, dupa caz: venituri comerciale, venit uri din profesii libere, venituri din drepturi de proprietate intelectuala, venituri din cedarea folosintei bunurilor, venituri din activitati agricole, castiguri din transferul titlurilor de valoare sau castiguri din operatiuni de vanzare - cumparare de valuta la termen, pe baza de contract, dupa caz.

rd. 2. Determinarea venitului net - se bifeaza casuta corespunzatoare in functie de modul de  determinare a venitului net: in sistem real, pe baza cotelor forfetare de cheltuieli sau pe norma de venit.

rd. 3. Forma de organizare - se bifeaza casuta corespunzatoare modului de desfasurare a activitatii: individual sau intr-o forma de asociere cu persoane fizice sau persoane juridice romane.

rd. 4. Obiectul principal de activitate - se inscriu denumirea activitat ii principale generatoare de venituri, desfasurata de contribuabil, precum si codul CAEN al activitatii desfasurate.

rd. 5. Sediul - se completeaza adresa sediului sau locului principal de desfasurare a activitatii, dupa caz. in cazul in care activitatea se desfasoara prin mai multe puncte de lucru, se completeaza adresa sediului sau locului principal de desfasurare a activitatii, dupa caz.

rd. 7. Documentul de autorizare/Contractul de asociere/inchiriere/arendare - se inscriu numarul documentului care at esta dreptul contribuabilului de a desfasura activitate independenta, potrivit legii, data emiterii acestuia, precum si denumirea organului care l-a eliberat. Pentru contribuabilii care desfasoara activitati in baza unui contract de agent se inscriu numarul si data contractului.

rd. 8 si 9. Data inceperii/incetarii activitatii - se completeaza de catre contribuabilii care isi incep/inceteaza activitatea in cursul anului fiscal. Persoanele fizice autorizate care inceteaza activitatea in cursul anului in scriu data depunerii autorizatiei de functionare la organul emitent.

Rubricile de la rd. 8 si 9 se completeaza numai daca evenimentele respective se produc in cursul anului pentru care se depune declaratia.

Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Ce reguli trebuie sa indeplinim pentru depunerea Declaratiei 200":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016