Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Potrivit prevederilor art.6 din O.U.G.nr.64/2012 privind modificarea unor acte normative si pentru reglementarea unor masuri tranzitorii in domeniul executarii unor creante datorate statului, sumele reprezentand redevente rezultate din contractele de concesiune, arenda si alte contracte de exploatare eficienta a terenurilor cu destinatie agricola, incheiate de Agentia Domeniilor Statului:
- se declara si se platesc trimestrial, pana la data de 25 a lunii urmatoare incheierii trimestrului pentru care se datoreaza, de catre beneficiarii contractelor la organul fiscal competent, prin formularul 100 "Declaratie privind obligatiile de plata la bugetul de stat", formular aprobat prin O.P.A.N.A.F nr.1950/2012;
- se achita de beneficiarii contractelor, in conturi distincte de disponibilitati deschise la Trezoreria Statului pe numele Agentiei Domeniilor Statului, in cadrul contului sintetic 50.32 "Disponibil din sume colectate pentru bugetul de stat", codificate cu codul de identificare fiscala al beneficiarilor contractelor".
- Prin Ordinul presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala nr.8/07.01.2013, publicat in Monitorul Oficial nr.23/11.01.2013 s-a aprobat modelul si continutul formularului 172 "Declaratie-inventar privind redeventele restante rezultate din contractele de concesiune, arenda si din alte contracte de exploatare eficienta a terenurilor cu destinatie agricola, aflate in sold la data de 15 noiembrie 2012 si neachitate".
>>> Formularul 172 se utilizeaza pentru declararea redeventelor restante rezultate din contractele de concesiune, arenda si din alte contracte de exploatare eficienta a terenurilor cu destinatie agricola, incheiate de Agentia Domeniilor Statului, aflate in sold la data de 15 noiembrie 2012 si neachitate pana la data depunerii declaratiei-inventar.
** Termen de depunere: pana la data de 25 februarie 2013 inclusiv
** Cine depune formularul 172:
Consilier Taxe si Impozite pentru Contabili 12 actualizari
Cartea verde a contabilitatii varianta tiparita
Totul despre documentele de contabilitate primara Solutii de organizare a gestiunilor
- Formularul se completeaza si se depune de catre platitorii de redeventa prevazuti la art.IV alin.(1) din O.U.G. nr.64/2012, la organul fiscal competent. Pentru a fi luat in considerare de organul fiscal, formularul trebuie avizat in prealabil de Agentia Domeniilor Statului.
**Modalitate de depunere a formularului 172:
- Formularul se completeaza cu ajutorul programului de asistenta descarcat de pe portalul A.N.A.F: www.anaf.ro sau poate fi distribuit la cerere, de catre unitatile fiscale. Formularul editat, semnat si stampilat potrivit legii, va fi insotit de formatul electronic al acestuia (suportul magnetic sau optic).
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Rating:
Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Articole similare
Nou formular pentru contractele de concesiune. Vezi Ordinul ANAFArticole similare
Un nou proiect promite garantii de stat de pana la 80% fermierilor romani la achizitia de terenuriBuletin informativ ANAF: 5 noutati fiscale au fost publicate in Monitor in perioada 2 februarie-3 martie 2023Codul fiscal 2011 - Titlul IIIVanzare terenuri neconstruibile catre asociati. Care sunt implicatiile TVA?Atentie: Noul Cod fiscal se aplica de la 1 februarie 2013Ultimele articole
Finantele propun 4 noi programe de finantare pentru mediul de afaceriCE: Statele membre pot impune in anumite conditii restrictii la vanzarea terenurilor agricoleEvaluare TERENURI AGRICOLE si aport in natura. Care e procedura?Zoom fiscal: Ajutor de stat pentru reducerea accizei la motorina utilizata in agriculturaIn ce mod se aplica deducerea personala pentru venitul din salarii?Atentie contabili!
Modificari importante privind cotele de TVA!Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Plafoane TVA valabile 2024. Noile limite + Studii de caz"