Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Multi investitori si-au indreptat atentia in ultima vreme catre metalele pretioase, aurul fiind pe primul loc in ceea ce priveste garantia unui profit substantial. Cu toate acestea, pe termen lung, un alt domeniu pare sa fie cel care ar putea deveni chiar mai pretios decat aurul.
Privind intr-un viitor nu tocmai indepartat, analistii considera ca terenurile agricole pot reprezenta investitii-cheie pentru cei care inteleg deja importanta acestor spatii in conditiile in care populatia este in continua crestere, iar clima trece prin schimbari semnificative. Astfel, mai multi investitori din tarile emergente isi directioneaza castigurile catre terenurile agricole din Rusia, Ucraina, Bulgaria, Lituania sau Romania.La nivel global, se remarca deja existenta unui interes masiv din partea tarilor suprapopulate care incearca sa isi asigure inca de pe acum securitatea alimentara. Astfel, inca din ultimii cinci ani au fost efectuate miscari in aceasta directie, iar China si Emiratele Unite au pornit intr-o vanatoare de terenuri agricole.
Contractul de mandat Optimizare fiscala Avantaje si dezavantaje
Totul despre documentele de contabilitate primara Solutii de organizare a gestiunilor
Examenul de ACCES la STAGIUL CECCAR 2024
Una din tarile cu cele mai mari suprafete agricole este Rusia care detine 166 milioane de hectare de teren, dintre care circa 25% reprezinta suprafata necultivata. In prezent, Japonia are deja aproximativ 300.000 de hectare de teren agricol in mai multe tari, 200.000 ha in Statele Unite si 100.000 ha in Brazilia. Cu o situatie mai dificila se confrunta China careia cele 1,2 milioane de hectare de teren in Filipine si cele 700.000 hectare in Laos nu par sa ii fie suficiente. De terenurile agricole din Romania sunt interesati in acest an investitori arabi care ar putea achizitiona pana la 5.000 de hectare.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Rating:
Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Articole similare
Titlul III Capitolul IIIPeste 600.000 de agricultori care nu declara venituri vor fi impozitatiE oficial: regulile privind vanzarea terenurilor agricole catre persoane fizice s-au modificatUn nou proiect promite garantii de stat de pana la 80% fermierilor romani la achizitia de terenuriContracte cu arenda incheiate cu persoane fizice nerezidente. Obligatiile arendasuluiUltimele articole
Buletin informativ ANAF: 5 noutati fiscale au fost publicate in Monitor in perioada 2 februarie-3 martie 2023Finantele propun 4 noi programe de finantare pentru mediul de afaceriVanzare terenuri neconstruibile catre asociati. Care sunt implicatiile TVA?CE: Statele membre pot impune in anumite conditii restrictii la vanzarea terenurilor agricoleEvaluare TERENURI AGRICOLE si aport in natura. Care e procedura?Articole similare
Buletin ANAF: Noile acte normative cu incidenta fiscala din intervalul 25-29 iulie 2016Bunurile sau servicii acordate gratuit asociatilor. Cum se impoziteaza?Din categoria o intrebare pe ziPlati anticipate privind impozitul pe PROFITForma corecta a Registrului de evidenta fiscalaUltimele articole
Facturi netrimise prin E-Factura. Care este tratamentul fiscal pentru impozitul pe PROFIT si TVAFacilitati speciale pentru bunii platnici, introduse prin OUG 107/2024Bilantul primei sesiuni de inscriere a proiectelor de investitii cu impact major in economieMare atentie! Firmele care au trecut la impozit pe PROFIT NU pot redeveni microintreprinderiInvestitii record de peste 3,23 miliarde de lei in cadrul FIDELIS IV din 2024Atentie contabili!
Modificari importante privind cotele de TVA!Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Plafoane TVA valabile 2024. Noile limite + Studii de caz"