Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Declaratia 106 a fost actualizata

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 10 Iun. 2014 Exclusiv
Tags: declaratia 106, cota participare, capitalul social, dividendele cuvenite actionarilor, opanaf 1292/2014

Este disponibila o noua versiune pentru Declaratia 106 - Declaratie informativa privind dividendele cuvenite actionarilor, conform OPANAF 1292/ 2014. Declaratia 106 precum si ultimele versiuni ale declaratiilor in format PDF pot fi descarcate de pe pagina "Descarca declaratii fiscale", aflata in meniul superior.


Declaratia informativa privind dividendele cuvenite actionarilor se completeaza si se depune de catre societatile nationale, companiile nationale si societatile la care statul este actionar unic, majoritar sau detine controlul, in cazul in care pentru anul de raportare au fost repartizate dividende actionarilor, potrivit Ordonantei Guvernului nr. 64/2001 privind repartizarea profitului la societatile nationale, companiile nationale si societatile comerciale cu capital integral sau majoritar de stat, precum si la regiile autonome, aprobata cu modificari prin Legea nr. 769/2001, cu modificarile si completarile ulterioare.

Declaratia 106 se depune la organul fiscal competent din cadrul Agentiei Nationale de Administrare Fiscala pentru administrarea operatorilor economici prevazuti la pct. 1, anual, pana la data de 25 a lunii urmatoare aprobarii repartitiei profitului.

CLICK AICI PENTRU DECLARATIA 106 ACTUALIZATA!

Declaratia 106 se completeaza cu ajutorul programului de asistenta, in format PDF, cu fisier XML atasat, pe suport CD, insotit de formatul hartie, semnat si stampilat conform legii, sau se transmite prin mijloace electronice de transmitere la distanta, in conformitate cu prevederile legale in vigoare.

in cazul in care operatorii economici prevazuti la pct. 1 corecteaza declaratia depusa initial, declaratia rectificativa se intocmeste pe acelasi model de formular, inscriind "X" in spatiul special prevazut in acest scop.

Completarea declaratiei

Sectiunea I "Date de identificare a operatorului economic"


In caseta "Cod de identificare fiscala" se completeaza codul de identificare fiscala atribuit societatii nationale, companiei nationale sau societatii la care statul este actionar unic, majoritar ori detine controlul, conform legii, inscriindu-se cifrele cu aliniere la dreapta.

in cazul in care operatorul economic este inregistrat in scopuri de taxa pe valoarea adaugata, in prima casuta se inscrie prefixul RO.

In rubrica "Denumire" se inscrie denumirea societatii nationale, companiei nationale sau a societatii la care statul este actionar unic, majoritar ori detine controlul.
Rubricile privind adresa se completeaza cu datele privind adresa domiciliului fiscal al operatorului economic.

Sectiunea II "Date privind dividendele cuvenite actionarilor"

Coloana "Denumire" - se inscrie denumirea autoritatii publice centrale, in calitate de actionar,
careia ii revin obligatiile prevazute la art. 1 alin. (44) din Ordonanta Guvernului nr. 64/2001, aprobata cu modificari prin Legea nr. 769/2001, cu modificarile si completarile ulterioare, sub autoritatea careia functioneaza operatorii economici prevazuti la subpct. 1 de la pct. I din Instructiuni.

Coloana "Cod de identificare fiscala" - se inscrie codul de identificare fiscala corespunzator
actionarilor.

Coloana "Cota de participare la capitalul social" - se inscrie cota de participare la capitalul social corespunzatoare actionarilor.

Coloana "Dividende distribuite" - se inscrie suma reprezentand dividendele distribuite autoritatilor publice centrale, in conformitate cu art. 1 alin. (1) si (3) din Ordonanta Guvernului nr. 64/2001, aprobata cu modificari prin Legea nr. 769/2001, cu modificarile si completarile ulterioare.


Sursa: asistenta-contribuabili.ro

Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Votati articolul "Declaratia 106 a fost actualizata":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Aplicarea corecta a cotelor de TVA. 5 studii de caz

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Aplicarea corecta a cotelor de TVA. 5 studii de caz" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Aplicarea corecta a cotelor de TVA. 5 studii de caz Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Aplicarea corecta a cotelor de TVA. 5 studii de caz"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016