Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Potrivit prevederilor art. 56 din Legea nr. 129/2019, persoanele juridice supuse obligatiei de inregistrare in registrul comertului depun la inmatriculare, anual sau ori de cate ori intervine o modificare, o declaratie privind beneficiarul real al persoanei juridice, in vederea inregistrarii in Registrul beneficiarilor reali al societatilor.
Datele de identificare ale beneficiarului real sunt: numele, prenumele, data nasterii, codul numeric personal, seria si numarul actului de identitate, cetatenia, domiciliul sau resedinta.
Pentru a completa mai usor declaratia, ONRC a publicat un ghid in acest sens. Vezi AICI»»
Declaratia anuala se depune la oficiul registrului comertului in care este inmatriculata persoana juridica in termen de 15 zile de la aprobarea situatiilor financiare anuale, iar daca intervine o modificare privind datele de identificare ale beneficiarului real, declaratia se depune in termen de 15 zile de la data la care aceasta a intervenit.
Declaratia se poate da in fata reprezentantului oficiului registrului comertului sau se poate depune, personal sau prin reprezentant, avand data certa, data de notarul public ori atestata de avocat.
Ce NU vrea ANAF sa stii Piruete LEGALE in aspecte fiscale
Operare SAGA Exemple practice si recomandari
SAF-T pentru Contribuabili Mici
Obligatia este indeplinita si prin includerea, la inmatriculare, in actul constitutiv, a datelor de identificare a beneficiarilor reali si a modalitatilor in care se exercita controlul asupra persoanei juridice.
Potrivit dispozitiilor art. 2 din OUG nr. 191/2020 pentru prelungirea termenelor privind depunerea unor documente prevazute in sarcina asociatiilor si fundatiilor, precum si a persoanelor juridice inregistrate in registrul comertului, pe o perioada de 90 de zile de la data incetarii starii de alerta, declaratiile privind beneficiarul real pot avea forma de inscris sub semnatura privata ori forma electronica si pot fi transmise la oficiul registrului comertului prin mijloace electronice, cu semnatura electronica sau prin servicii de posta si curier.
Declaratiile pe proprie raspundere pot fi date si in fata reprezentantului oficiului registrului comertului sau se pot depune, personal sau prin reprezentant, avand data certa, data de notarul public ori atestata de avocat. Pentru a descarca documente necesare, citeste ACEST articol»
Sursa: ONRC
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
- Declaratia privind beneficiarii reali
- Ghid de completare
- Depunerea declaratiei privind beneficiarii reali
Articole similare
Organizatii nonprofit si depunerea declaratiei privind beneficiarul real. Exceptii de la aceasta obligatieTipuri de semnaturi necesare pentru DECLARATIA PRIVIND BENEFICIARII REALI. Formularul poate fi depus si prin posta?Reminder ONRC! DECLARATIA PRIVIND BENEFICIARII REALI trebuie depusa pana la data de 1 octombrie 2021DECLARATIA PRIVIND BENEFICIARII REALI: completare, acte insotitoare si transmitere in 2021DECLARATIA PRIVIND BENEFICIARII REALI. Societatile cooperative au aceasta obligatie?Ultimele articole
Declaratia anuala privind beneficiarul real NU mai trebuie depusa de toate persoanele juridiceDECLARATIA PRIVIND BENEFICIARII REALI NU mai trebuie depusa daca datele de inmatriculare se includ in actul constitutivArticole similare
Obligatii 2017 privind inregistrarea fiscala. Care e procedura?GHIDUL FISCAL al persoanelor juridice romane platitoare de impozit pe profitAtentie la noile reguli privind atestarea rezidentei fiscale si atestarea impozitului platit in RomaniaDepunere formular 201 in 2016 pentru veniturile realizate in strainatateIncepand cu 1 aprilie, sponsorizarile catre ONG vor putea fi scazute din impozitele datorate, in anumite limiteUltimele articole
GHID DE COMPLETARE si transmitere a REGES pentru inregistrarea reducerii timpului de munca. OUG 132/2020OFICIAL ANAF: GHID DE COMPLETARE a Declaratiei 230Nou: Stabilirea rezidentei fiscale persoanelor fizice care sosesc sau pleaca in sau din Romania pentru o perioada mai mare de 183 de zileZoom fiscal: Obligatii pentru cei care depun chestionarul pentru stabilirea rezidentei fiscaleCum a prezentat MFP informatii noi despre Declaratia 201Articole similare
Tipuri de semnaturi necesare pentru Declaratia privind beneficiarii reali. Formularul poate fi depus si prin posta?Organizatii nonprofit si depunerea declaratiei privind beneficiarul real. Exceptii de la aceasta obligatieRegiile autonome, companiile, societatile nationale si cele detinute de stat trebuie sa depuna Declaratia privind beneficiarul realAtentie contabili!
Modificari importante privind cotele de TVA!Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal"