Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Atentie la noile reguli privind atestarea rezidentei fiscale si atestarea impozitului platit in Romania

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Ioana Andreea Pavel la 19 Mai. 2016 Exclusiv
Tags: certificatul de rezidenta fiscala, atestarea rezidentei fiscale, omfp 583/2016, impozitul platit in romania

Incepand cu data de 10 mai 2016, a intrat in vigoare prevederile Ordinului ministrului finantelor publice nr. 583 din 26 aprilie 2016 (OMFP 583/2016)pentru aprobarea formularisticii prevazute de art. 230 si 232 din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, publicat in Monitorul Oficial al Romaniei nr. 355 din 10 mai 2016.


Astfel, incepand cu 10 mai 2016 nu mai sunt aplicabile prevederile Ordinul ministrului finantelor publice nr. 724/2011 pentru aprobarea formularisticii prevazute de art. 118 si 120 din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal si stabilirea competentelor in ceea ce priveste semnarea acestor formulare, publicat in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 131 din 22 februarie 2011, precum si orice alte dispozitii contrare acestuia.

Noul ordin cuprinde o serie de modificari printre care enumeram urmatoarele:

1. Eliberarea Certificatului de rezidenta fiscala prevazut la anexa nr. 4 si nr.6 din Ordin, in cazul persoanelor fizice nerezidente care indeplinesc conditiile de rezidenta prevazute la art. 7 pct. 28 lit. b) si c) din Codul fiscal, este conditionata de inregistrarea la organul fiscal competent de catre aceste persoane a "Chestionarului pentru stabilirea rezidentei fiscale a persoanei fizice la sosirea in Romania" si de notificarea emisa de organul fiscal potrivit careia persoana fizica devine rezidenta in Romania.

2. S-au modificat formularele prevazute la anexa nr.9 si nr.11 din Ordin, "Cerere pentru eliberarea certificatului privind atestarea impozitului platit in Romania de persoane juridice straine" respectiv "Cerere pentru eliberarea certificatului privind atestarea impozitului platit in Romania de persoane fizice nerezidente" in sensul ca, in noile formulare a fost atasat cate un tabel care cuprinde informatii referitoare la toate documentele care insotesc cererea, utile organului fiscal pentru atestarea impozitului platit in Romania .

Cererile pentru eliberarea certificatelor privind atestarea impozitului platit in Romania insotite de atasament se transmit organului fiscal electronic, prin posta sau se depun la registratura organului fiscal. Marimea atasamentului dupa arhivare nu poate depasi 10 MB. in situatia in care se depaseste aceasta marime, totalitatea documentelor se transmit organului fiscal prin posta sau se depun la registratura acestui organ.

Reamintim faptul ca:

Formularul poate fi obtinut gratuit, accesand site-ul Agentiei
Nationale de Administrare Fiscala: www.anaf.ro:
- sectiunea: "ASISTENta CONTRIBUABILI"
- subsectiunea: "Despre impozite și taxe"
- rubrica: "Formulare fiscale și ghid de completare"
- formulare fiscale noi/modificate cu 1 ianuarie 2016 - fara numar

Sursa: ANAF Galati
Ioana Andreea Pavel de Ioana Andreea Pavel
Redactor Fiscalitatea.ro si InfoTVA.ro

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Atentie la noile reguli privind atestarea rezidentei fiscale si atestarea impozitului platit in Romania":
Rating:

Nota: 3.5 din 5 din 4 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016