Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

GHID de completare si transmitere a REGES pentru inregistrarea reducerii timpului de munca. OUG 132/2020

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 11 Nov. 2020 Exclusiv
Tags: ghid de completare reges, completarea reges, reducerea timpului de lucru, oug 132/2020

Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca a publicat recent, pe site-ul oficial, un ghid de completare si transmitere a Registrului General de Evidenta a Salariatilor pentru inregistrarea reducerii timpului de munca a salariatilor.

I. INREGISTRAREA SI TRANSMITEREA REDUCERII TIMPULUI DE MUNCA

1. Modificarea elementelor privind norma (1)

In cazul in care, anterior reducerii timpului de munca, norma contractului de munca era Norma intreaga, se opereaza modificarea valorii Tip norma din Norma intreaga in Cu timp partial si completarea informatiilor suplimentare necesare precizarii normei:

Tip interval repartizare (Ore/zi, Ore/saptamana sau Ore/luna) si Timp munca (numar ore de lucru stabilit – pe zi, pe saptamana sau pe luna

1. Modificarea elementelor privind norma (2)

In cazul in care, anterior reducerii timpului de munca, norma contractului de munca era norma Cu timp partial, se opereaza modificarea valorilor informatiilor care precizeaza norma: Tip interval repartizare (Ore/zi, Ore/saptamana sau Ore/luna) si Timp munca (numar ore de lucru stabilit – pe zi, pe saptamana sau pe luna) in sensul reducerii timpului de munca efectiv lucrat.

2. Explicitarea modificarii de contract

In vederea evidentierii reducerii timpului de munca in temeiul OUG 132/2020, veti explicita modificarile de contract operate, prin completarea textului “REDUCERE TIMP MUNCA OUG 132/2020” in campul Alte detalii.

3. Inregistrarea salariului de baza lunar brut diminuat

Inregistrarea salariului de baza lunar brut diminuat se face prin completarea salariului de baza brut aferent orelor de munca efectiv prestate ca urmare a reducerii timpului de munca.

Atentie! Nu se inregistreaza indemnizatia prevazuta de OUG nr. 132/2020, art. 1, alin. (4) de care beneficiaza salariatii afectati de masura de reducere a timpului de munca.

4. Inregistrarea datei de la care se aplica reducerea timpului de munca

Inregistrarea datei de la care se aplica reducerea timpului de munca se realizeaza prin completarea campului Data la care produce efecte

5. Generarea si transmiterea registrului aferent modificarilor operate

Dupa ce v-ati asigurat ca ati completat datele in mod corespunzator, generati registrul cu modificarile aferente inregistrarii reducerii timpului de munca si transmiteti registrul astfel modificat, cel tarziu in ziua anterioara datei de la care se aplica masura de reducere a timpului de munca.


II. INREGISTRAREA SI TRANSMITEREA INCETARII REDUCERII TIMPULUI DE MUNCA

1. Modificarea elementelor privind norma (1)

In cazul in care, anterior reducerii timpului de munca, norma contractului de munca era Norma intreaga, se opereaza modificarea valorii Tip norma din Cu timp partial in Norma intreaga si se revine la valoarea pentru Durata timp munca anterioara reducerii timpului de munca.

1. Modificarea elementelor privind norma (2)

In cazul in care, anterior reducerii timpului de munca, norma contractului de munca era norma Cu timp partial, se opereaza modificarea valorilor informatiilor care precizeaza norma: Tip interval repartizare (Ore/zi, Ore/saptamana sau Ore/luna) si Timp munca (numar ore de lucru stabilit – pe zi, pe saptamana sau pe luna), in sensul revenirii la valoarea anterioara reducerii timpului de munca, a timpului de munca efectiv lucrat.

2. Explicitarea modificarii de contract

In vederea evidentierii incetarii reducerii timpului de munca in temeiul OUG 132/2020, veti explicita modificarile de contract operate, prin completarea textului “INCETARE REDUCERE TIMP MUNCA OUG 132/2020” in campul Alte detalii.

3. Inregistrarea salariului de baza lunar brut restabilit

Inregistrarea salariului de baza lunar brut restabilit se face prin completarea salariului de baza brut anterior reducerii timpului de munca4. inregistrarea datei de la care care inceteaza reducerea timpului de munca inregistrarea datei de la care inceteaza reducerea timpului de munca se face prin completarea campului Data la care produce efecte5. Generarea si transmiterea registrului aferent modificarilor operate.

Dupa ce v-ati asigurat ca ati completat datele in mod corespunzator, generati registrul cu modificarile aferente inregistrarii incetarii reducerii timpului de munca si transmiteti registrul astfel modificat.

IMPORTANT!

In sistemul privind Registrul General de Evidenta a Salariatilor, perioada de timp pentru care se aplica masura de reducere a timpului de lucru este determinata de datele calendaristice care sunt completate in campul Data la care produce efecte in cursul modificarii de contract pentru inregistrarea reducerii timpului de lucru, respectiv pentru inregistrarea incetarii reducerii timpului de lucru.

In consecinta, se recomanda acordarea unei atentii deosebite completarii corecte a acestor informatii.

Pentru a vedea GHIDUL, click AICI.


Sursa: ANOFM
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "GHID de completare si transmitere a REGES pentru inregistrarea reducerii timpului de munca. OUG 132/2020":
Rating:

Nota: 1.5 din 5 din 4 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016