Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Masura reducerii timpului de lucru. Cum se inregistreaza modificarile privind salariul minim in Revisal?

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 19 Ian. 2021 Exclusiv
Tags: reducerea timpului de lucru, completare revisal, salariu minim 2021

Cum efectuam in revisal, si cu ce data, majorarea salariului de la 2230 la 2300, salariatilor carora li s-a diminuat norma de munca conform OUG 132/2020 cu data 10.11.2020, avand in vedere ca angajatii lucreaza si in prezent cu jumatate de norma si nu se stie perioada pentru care este necesara continuarea acestei masuri (aceasta este valabila inca 3 luni de la data incetarii starii de alerta/urgenta/asediu conform Legii nr 282/2020 pt aprobarea OUG 132/2020) si ca orice modificare in revisal la OUG 132/2020 se transmite cu o zi anterioara?

Raspunsul consilierului juridic Rodica Mantescu:
 

Conform art. 49 alin.   (6) din Codul muncii, in cazul suspendarii contractului individual de munca se suspenda toate termenele care au legatura cu incheierea, modificarea, executarea sau incetarea contractului individual de munca, cu exceptia situatiilor in care contractul individual de munca inceteaza de drept. 
Astfel, termenul de modificare a salariului de baza este suspendat doar in perioada suspendarii contractului individual de munca. In perioada reducerii timpului de lucru in baza OUG 132/2020 contractul individual de munca nu se suspenda. 
 
Prin urmare, modificarea salariului minim se va face incepand cu data de 13 ianuarie 2021 conform HG 4/2021 pentru stabilirea salariului de baza minim brut pe tara garantat in plata.

»» Salariul MINIM pe tara in 2021. Precizari oficiale ANAF. Citeste AICI««
 
Astfel, se modifica salariul de baza corespunzator salariului de baza minim brut pe tara si se inregistreaza in Revisal. De asemenea, se emite o noua decizie pentru reducerea timpului de lucru in care se mentioneaza drepturile salariale diminuate conform reducerii timpului de lucru raportat la noul salariu de baza. 

Recomandam inregistrarea in Revisal in versiunea 6.0.8 a masurii reducerii timpului de lucru intrucat, in aceasta versiune, conform recomandarilor Inspectiei Muncii, nu se inregistreaza reducerea salariului de baza ca urmare a aplicarii masurii.




Raspuns oferit de specialistii Portal Codul Fiscal. Afla AICI cum poti beneficia si tu de consultanta specializata marca Rentrop&Straton.
 
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Masura reducerii timpului de lucru. Cum se inregistreaza modificarile privind salariul minim in Revisal?":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016