Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Asteptarile ca economia sa stagneze sau chiar sa scada si anul acesta si restrangerea consumului privat lasa loc Bancii Nationale sa coboare dobanda cheie la leu sub pragul de 6% pe an pana la ...
Asteptarile ca economia sa stagneze sau chiar sa scada si anul acesta si restrangerea consumului privat lasa loc Bancii Nationale sa coboare dobanda cheie la leu sub pragul de 6% pe an pana la sfarsitul lui 2010, spun analistii.
In mai, BNR semnalase apropierea incheierii ciclului de reducere a dobanzii, operand o scadere de numai un sfert de punct procentual, la 6,25% pe an, dupa o serie de trei taieri cu cate o jumatate de punct procentual operate de la inceputul anului.
"Fluxul continuu de stiri negative privind perpectivele de crestere economica creeaza premisele ca banca centrala sa continue politica de relaxare monetara o perioada mai lunga de timp decat se estima initial. Daca nu vom asista la o deteriorare semnificativa a mediului politic, anticipam o rata a dobanzii cheie de 5,75% pe an pana la sfarsitul lui 2010", noteaza analistul Ioannis Gkionis intr-un raport al EFG Eurobank.
Banca Nationala a taiat de patru ori anul acesta dobanda de politica monetara, de la 8% pe an la 6,25% pe an, profitand de inflatia in scadere, imbunatatirea sentimentului investitorilor de pe pietele internationale si scaderea aversiunii fata de activele in lei.
Aversiunea la risc a investitorilor straini a crescut insa in ultima perioada din cauza crizei fiscale din Grecia, in timp ce presiunile de depreciere a leului au revenit, ceea ce limiteaza spatiul de (...)
Examen Consultant Fiscal 2024
Planul de conturi general Functiunea si corespondenta conturilor
Operare SAGA Exemple practice si recomandari
Sursa
Ziarul Financiar
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Rating:
Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Articole similare
Viitorul ar putea aduce o INFLATIE mai micaMinistrul Finantelor: Inflatia in 2018 va fi apropiata de cea pe care am estimat-o la crearea bugetuluiAbia in 2012 am putea avea si noi moneda euroRata dobanzii de politica monetara ramane la 6,25% pe anFirmele care NU platesc salariile la timp vor fi amendate cu pana la 10.000 de leiUltimele articole
Proiect: Va fi MAJORATA valoarea sumei indexate care se acorda sub forma de tichete culturale pentru sem. I 2024ANAF anunta venituri bugetare brute cu 11,9% mai mari in primele 10 luni din 2023, fata de aceeasi perioada a anului 2022Modificari in vigoare de la 1 ianuarie 2024 cu privire la retinerea impozitului pentru veniturile din pensiiImpozitarea pensiilor: Din 1 ianuarie 2024 se aplica modificarile introduse prin Legea 282/2023Ministrul Finantelor, 3 directii prioritare asumate pentru noul mandat. Printre acestea, reforma sistemului fiscal si crearea de locuri de muncaAtentie contabili!
Modificari importante privind cotele de TVA!Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Plafoane TVA valabile 2024. Noile limite + Studii de caz"