keyboard_double_arrow_right

Atentie, contabili!

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit
"PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal"!

Adauga adresa de email si DESCARCA GRATUIT raportul realizat de specialisti

PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal
keyboard_double_arrow_left

Ce trebuie sa stie firmele care aplica deducerea suplimentara la calculul rezultatului fiscal in cazul activitatilor de cercetare - dezvoltare

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Stancu Alina la 15 Nov. 2022
Ce trebuie sa stie firmele care aplica deducerea suplimentara la calculul rezultatului fiscal in cazul activitatilor de cercetare - dezvoltare
Tags: deduceri suplimentare, rezultat fiscal

Administratia Judeteana a Finantelor Publice Vrancea aduce la cunostinta celor interesati ca, incepand cu 1 ianuarie 2023, activitatile de cercetare-dezvoltare eligibile pentru acordarea deducerii suplimentare la calculul rezultatului fiscal trebuie sa indeplineasca, cumulativ, urmatoarele conditii:

a) sunt cuprinse intr-un proiect de cercetare-dezvoltare, astfel cum este definit in Ordonanta Guvernului nr. 57/2002 privind cercetarea stiintifica si dezvoltarea tehnologica, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 324/2003, cu modificarile si completarile ulterioare, identificat prin urmatoarele elemente: 

1. scopul proiectului si obiectivele proiectului; 
2. domeniul de cercetare-dezvoltare; 
3. perioada de desfasurare a proiectului; 
4. resursele alocate proiectului (sursele de finantare si, daca este cazul, echipa de proiect si infrastructura de cercetare); 
5. bugetul proiectului; 
6. categoria rezultatului activitatii de cercetare-dezvoltare, conform art. 74 din Ordonanta Guvernului nr. 57/2002 privind cercetarea stiintifica si dezvoltarea tehnologica, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 324/2003, cu modificarile si completarile ulterioare; 7. caracterul inovativ; 

b) sunt activitati de cercetare aplicativa si/sau dezvoltare tehnologica. 

In cadrul activitatilor de dezvoltare tehnologica se iau in considerare activitatile de dezvoltare experimentala. 

Pentru incadrarea proiectelor si activitatilor ca fiind de cercetare-dezvoltare, autoritatea de stat pentru cercetare-dezvoltare constituie un corp de experti inscrisi in Registrul national al expertilor pentru certificarea activitatii de cercetare-dezvoltare. 

Metodologia de selectie a expertilor, normele metodologice cu privire la expertiza in vederea certificarii activitatii de cercetare-dezvoltare, precum si structura Registrul national al expertilor pentru certificarea activitatii de cercetare-dezvoltare se aproba prin ordin al conducatorului autoritatii de stat pentru cercetare-dezvoltare. 

In vederea incadrarii proiectelor si activitatilor pentru a beneficia de stimulentele fiscale prevazute la art. 20 din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, contribuabilul poate solicita certificarea activitatii de catre un expert inscris in Registrul national al expertilor pentru certificarea activitatii de cercetare-dezvoltare. 

Prin exceptie, contribuabilii mari, stabiliti potrivit OPANAF nr. 1721/2021 privind organizarea activitatii de administrare a marilor contribuabili, au obligatia de a solicita certificarea activitatii de cercetare-dezvoltare de catre un expert inscris in registrul ment?ionat. 

Pentru proiectele si activitatile de cercetare-dezvoltare finantate din fonduri publice nationale si internationale nu este necesara certificarea de catre expertii inscrisi in Registrul national al expertilor pentru certificarea activitatii de cercetare-dezvoltare. 

In sensul prezentelor norme, termenii folositi au intelesul din OG nr. 57/2002 privind cercetarea stiintifica si dezvoltarea tehnologica, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 324/2003, cu modificarile si completarile ulterioare. 

 

Baza legala: Ordin comun MF/MCID nr. 3.265/21.453/2022 privind modificarea si completarea Ordinului ministrului finantelor publice si al ministrului educatiei nationale si cercetarii stiintifice nr. 1.056/4.435/2016 pentru aprobarea Normelor privind deducerile pentru cheltuielile de cercetare-dezvoltare la calculul rezultatului fiscal publicat in Monitorul Oficial al Romaniei partea I nr. 967/04.10.2022 



Sursa: ANAF
Stancu Alina de Stancu Alina
Alina Stancu scrie pentru InfoTVA.ro de la inceputul anului 2018 si are experienta in domeniul fiscal de peste 10 ani! In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre tot ceea ce inseamna monografii contabile, aplicarea corecta a TVA, declaratii fiscale si va tine la curent cu ultimele noutati legislative.

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Urmareste-ne pe Google News

PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

[x]

Informatii vitale despre TVA: deducerea si rambursarea TVA, baza de impozitare, scutiri si operatiuni scutite de TVA.

Atentie contabili!

PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal Modificari importante privind planul de conturi!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016