Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Chiar daca bugetele romanilor par sa isi revina dupa criza, traditia constituirii unor depozite bancare s-ar putea sa fie ceva mai consistenta in cazul vecinilor bulgari, unguri si polonezi care au depozite bancare mult mai valoroase decat cele detinute de romani.
In concret, valoarea medie a depozitelor bancare din tara noastra se ridica numai pana la 1.193 de euro. Diferenta este notabila fata de depozitele bulgarilor care sunt cu pana la 60% mai mari si este de doua ori mai mare prin comparatie cu ungurii si polonezii. Poate la distanta cea mai mare se situeaza Germania, tara in care valoarea depozitului mediu pe locuitor ajunge la 20.600 euro.Depozitele bancare medii in Bulgaria sunt de 1.905 euro, in Ungaria sunt de 2.743 euro, in vreme ce in Polonia aceste depozite ajung la 2.907 euro. In studiul realizat recent, printre statele care au depozite bancare medii la nivel de populatie mai mari decat cele ale romanilor se numara Cehia si Slovenia.
SAF-T Ghid de raportare corecta
Totul despre documentele de contabilitate primara Solutii de organizare a gestiunilor
Marea Carte Verde a Monografiilor Contabile
La un nivel mai inalt se situeaza state precum Italia, Grecia, Spania si Franta, depozitele medii din aceste tari inregistrand valori intre 13.400 si 16.773 euro. In total, valoarea depozitelor bancare ale populatiei era in luna mai a acestui an de 25,6 miliarde de euro, fiind in crestere fata de aceeasi perioada a anului trecut cand totalul insuma 24,3 miliarde euro.
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Articole similare
Cum selecteaza ANAF persoanele fizice cu venituri mari care prezintă risc fiscal? Iata filtrele si etapele!Ordonanta care extinde baza de impozitare de la 1 iulie, adoptata de GuvernSoldul creditelor si depozitele bancare, in crestere, in luna maiIalomitianu si Vreme sunt cei mai bogati dintre noii ministri, iar Boagiu are cele mai mari datoriiCui ii este frica de investitiile in actiuniUltimele articole
Normele metodologice de aplicare a venitului minim de incluziune au fost aprobateREMINDER: Termenul de depunere a fost prelungit pana la 31 decembrie: Distribuitorii de carburanti, tutun si alcool, vizati de aceasta masuraModificari privind distribuirea rezervelor acumulate de societatile/regiile cu capital de stat si legislatia institutiilor de creditCe implica noile reguli privind garantarea depozitelor bancare?Documentar fiscal: Noutati privind declaratia de patrimoniu si verificarea fiscala a persoanelor fiziceAtentie contabili!
Modificari importante privind cotele de TVA!Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz"