Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Cui ii este frica de investitiile in actiuni

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Mihaela Pascu la 16 Aug. 2011
Tags: investitii in actiuni, investitori, toleranta la risc, fonduri de actiuni

Se estimeaza ca cei care au investit in fonduri mutuale cu expunere pe actiuni isi vor retrage banii in perioada urmatoare. Asa cum sunt de parere administratorii de investitii, in prezent nu sunt


Se estimeaza ca cei care au investit in fonduri mutuale cu expunere pe actiuni isi vor retrage banii in perioada urmatoare. Asa cum sunt de parere administratorii de investitii, in prezent nu sunt semnalate miscari importante legate de pierderile la Bursa pe acest an. Indicii bursieri arata in continuare scaderi de 12- 22,6 %. Chiar daca nu exista un trend al retragerilor de bani din fondurile mutuale, investitorii cu toleranta mica la risc din fondurile de actiuni ar putea sa declanseze o astfel de miscare.

In prezent, Raiffeisen Asset Management si Erste Asset Managent Romania sunt lideri pe piata fondurilor de investitii, cu cote de piata de peste 38, respectiv de peste 37 % din totalul activelor de peste 7,12 miliarde de lei al fondurilor de investitii si conturilor individuale gestionate de cele 19 societati competitoare. Reprezentanti din partea acestor institutii considera ca investitorii cu toleranta mai redusa la risc ar putea sa isi retraga banii, impreuna cu investitorii care si-au stabilit limite de pierderi.

Fondurile cu expunere pe actiuni au inregistrat in iulie retrageri nete de peste 5,3 milioane de lei (circa 1,3 milioane de euro). Sume asemanatoare au fost retrase si in cazul fondurilor cu subscrieri in valuta, din cauza cresterii riscului valutar, ca urmare a erodarii increderii in monedele periferice, asa cum este socotit leul.

Aceste tranzactii au dus la o crestere a subscrierilor nete in fondurile de obligatiuni si in cele monetare (care fac plasamente in depozite bancare), pana la 38, respectiv 53,4 milioane de lei. Fondurile monetare sunt considerate niste opriri temporare a resurselor financiare intre doua investitii.
Autor: Mihaela Pascu

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Cui ii este frica de investitiile in actiuni":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016