Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Guvernul a stabilit recent, printr-un Proiect de OUG, pe langa cresterea alocatiei copiilor de la 1 ianuarie 2022, acordarea unei indemnizatii compensatorii pentru persoanele cu dizabilitati. Sumele se acorda din oficiu.
Pentru persoanele adulte cu handicap, indemnizatia compensatorie se acorda dupa cum urmeaza:
a) in valoare de 350 lei pentru persoana cu handicap grav;
Pentru copilul cu handicap indemnizatia compensatorie se acorda dupa cum urmeaza:
a) in valoare de 300 lei pentru copilul cu handicap grav;
Agenda Fiscala a Contabilului 2025
Ghidul practic al contabilitatii Legislatie explicata - Exemple detaliate - Monografii contabile complete
Abonament PortalContabilitate ro - abonament 12 luni
Indemnizatia compensatorie se plateste fie persoanei cu handicap, daca aceasta are capacitate deplina de exercitiu al drepturilor fie reprezentantului legal al acesteia, stabilit in conditiile legii.
Indemnizatia compensatorie se acorda din oficiu persoanelor prevazute la alin.(2) - (4) pentru care s-au acordat in luna decembrie 2021 prestatiile sociale prevazute de art. 58 alin.(4) si (5) din Legea nr.448/2006, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare.
Indemnizatia compensatorie nu se recupereaza, nu se urmareste silit si nici nu se ia in calcul la stabilirea drepturilor prevazute de Legea
nr.416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificarile si completarile ulterioare, a celor prevazute de Legea nr.277/2010 privind alocatia pentru sustinerea familiei, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare si nici a celor prevazute de Legea nr.226/2021
privind masurile de protectie sociala pentru consumatorul vulnerabil de energie.
Plata indemnizatiei compensatorii se suporta din bugetul de stat alocat Ministerului Muncii si Solidaritatii Sociale prin Agentia Nationala pentru Plati si Inspectie Sociala si agentiile pentru plati si inspectie sociala judetene, respectiv a municipiului Bucuresti.
Alina Stancu scrie pentru InfoTVA.ro de la inceputul anului 2018 si are experienta in domeniul fiscal de peste 10 ani! In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre tot ceea ce inseamna monografii contabile, aplicarea corecta a TVA, declaratii fiscale si va tine la curent cu ultimele noutati legislative.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Articole similare
Proiect OUG: Va fi introdusa Declaratia Unica precompletata de ANAF. Cine primeste formularulNOU! Vezi ce schimba proiectul de OUG privind organizarea si functionarea inspectiei economico-financiare la operatorii economiciControale Fiscale: 15 modificari propuse de Finante printr-un nou PROIECT DE OUGOUG pentru acordarea posibilitatii unor firme de a plati TVA la incasarePe ordinea de zi a Guvernului se afla proiectul de OUG pentru depunerea declaratiei privind beneficiarul real pana la 1 octombrieUltimele articole
E-TVA: Ar putea fi PROROGATA pana la 1 iulie 2025 obligatia de transmitere a verificarii diferentelor la RO e-TVAModificari IMPORTANTE aduse impozitului pe profit, suplimentar si pe veniturile microProiect OUG: Finantele propun noi exceptii de la obligativitatea utilizarii caselor de marcat electonicePROIECT DE OUG: Cota redusa de TVA de 5% va fi extinsa pentru mai multe categorii de bunuriDin 2023 impozitul micro nu va mai fi obligatoriu, ci OPTIONAL (PROIECT DE OUG)Atentie contabili!
Modificari importante privind cotele de TVA!Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz"