keyboard_double_arrow_right

Atentie, contabili!

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit
"PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal"!

Adauga adresa de email si DESCARCA GRATUIT raportul realizat de specialisti

PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal
keyboard_double_arrow_left

Iata cum poti face investitii in euro cu sume foarte mici

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 28 Iul. 2011
Tags: plasamente in euro, fonduri in euro, euro-obligatiuni, investitii, risc valutar

Tendinta romanilor in ceea ce priveste economiile este de a deschide depozite in valuta. Astfel, potrivit statisticilor furnizate de Banca Nationala, aproximativ 40% din totalul depozitelor bancare ...


Tendinta romanilor in ceea ce priveste economiile este de a deschide depozite in valuta. Astfel, potrivit statisticilor furnizate de Banca Nationala, aproximativ 40% din totalul depozitelor bancare sunt in valuta. In ultima perioada, nu mai putin de 11.400 de romani au reusit sa obtina o avere care depaseste 300 milioane de euro in cele trei fonduri de investitii mutuale autohtone in euro-obligatiuni, titlurile cumparate de acestia avand un pret sub 110 euro.

In acelasi timp insa, investitiile cu un grad scazut de risc au un pret mult mai ridicat, un singur astfel de titlu avand un pret de minimum 100.000 euro, ajungand uneori la un cost de un milion de euro. Nici euro-obligatiunile municipiului Bucuresti nu au costuri foarte accesibile, dat fiind faptul ca valoarea nominala a unui astfel de titlu este de circa 50.000 euro. Preturile sunt insa firesti, dat fiind faptul ca aceasta piata ii vizeaza pe cei cu venituri considerabile, fiind vorba in general de banci si de fondurile de investitii.

Titlurile de fond costa insa intre 10 si 110 euro, iar cel mai mare fond in euro de pe piata este detinut in acest moment de Raiffeisen Euro Plus, cu active de 230 milioane de euro (in crestere cu 30% fata de anul trecut). Numarul mare de investitori (circa 1.800) a facut ca fondul sa ajunga la 55 milioane de euro in 2011.

In paralel, fondul BRD Eurofond, administrat de BRD Asset Management, include active de 72,4 milioane de euro si 1580 de investitori, iar OTP Asset Management administreaza fondul OTP Euro Bond, cu 6,4 milioane de euro si 600 de actionari.

Emise in anul 2005, euro-obligatiunile Bucrestiului au scadenta in iune 2015, la o valoare a cuponului de 4,125% anual, in euro.Valoarea emisiunii Bucurestiului a fost de 500 de milioane euro.

In general, plasamentele in fonduri denominate in euro sunt profitabile cel mai mult pentru cei care au castiguri in euro si cheltuieli in aceeasi moneda. In alte cazuri, apare situatia de risc valutar asumat de cei cu venituri in lei care doresc sa faca plasamente in fondurile denominate in euro. Riscul valutar poate fi determinat si prin stabilirea diferentei de dobanda dintre depozitele in lei si cele in euro pe acelasi termen.
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Urmareste-ne pe Google News

PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

[x]

Informatii vitale despre TVA: deducerea si rambursarea TVA, baza de impozitare, scutiri si operatiuni scutite de TVA.

Atentie contabili!

PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal Modificari importante privind planul de conturi!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016