Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Pentru inregistrarea fiscala a punctelor de lucru ca platitoare de salarii si de venituri asimilate salariilor, orice persoana subiect al unui raport juridic fiscal, inclusiv operatorul economic, ...
Pentru inregistrarea fiscala a punctelor de lucru ca platitoare de salarii si de venituri asimilate salariilor, orice persoana subiect al unui raport juridic fiscal, inclusiv operatorul economic, institutia publica si institutia publica locala, care are organizata o entitate, cu sau fara personalitate juridica, la alta adresa decat sediul social al subiectului respectiv, cu minimum 5 persoane care realizeaza venituri din salarii, are obligatia sa solicite inregistrarea fiscala a entitatii respective, ca platitoare de salarii si de venituri asimilate salariilor, la organul fiscal din subordinea Agentiei Nationale de Administrare Fiscala in a carui raza teritoriala se afla adresa unde se desfasoara efectiv activitatea acelei entitati.Solicitarea se face in termen de 30 de zile de la data infiintarii, pentru entitatile nou-infiintate. Platitorii de salarii si de venituri asimilate salariilor au obligatia sa organizeze si sa conduca contabilitatea astfel incat aceasta sa reflecte impozitul aferent veniturilor fiecarei luni, calculat, retinut si virat, pe fiecare entitate astfel inregistrata.
Astfel, contribuabilii vor solicita inregistrarea fiscala a tuturor punctelor de lucru cu minimum 5 salariati, pe care le detin, prin completarea si depunerea, la organul fiscal in a carui raza teritoriala se afla situate punctele de lucru, a formularului „Declaratie de inregistrare fiscala/Declaratie de mentiuni pentru sediile scundare” (060), prevazut de Ordinul ministrului economiei si finantelor nr. 2296/2007 privind modificarea Ordinului ministrului finantelor publice nr. 262/2007 pentru aprobarea formularelor de inregistrare fiscala a contribuabililor, insotit de o copie de pe certificatul de inregistrare fiscala a contribuabilului de care apartine sediul secundar si de pe dovada detinerii cu titlu legal a spatiului.
Pe baza declaratiei de inregistrare fiscale (060), completata si depusa pentru fiecare punct de lucru, organul fiscal competent elibereaza certificatul de inregistrare fiscala care contine codul de inregistrare fiscala atribuit fiecarui punct de lucru astfel inregistrat.
Temei legal :
- Ordonanta de Urgenta a Guvernului nr. 28/19.03.2008 pentru modificarea si completarea Legii nr.273/2006 privind Finantele Publice Locale
- Hotararea de Guvern nr. 1050/2004 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Ordonantei Guvernului nr. 92/2003 privind Codul de procedura fiscala
Achizitii de servicii din afara Romaniei Regim fiscal-contabil
SAF-T pentru Contribuabili Mici
Taxare 2025 Noutatile Codului fiscal
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Articole similare
Ce declaratii depunem obligatoriu pana la 10 mai?Cum facem inregistrarea in scopuri de TVA dupa anularea codului de TVA?Ce obligatii fiscale se impun pentru asociat si administrator nerezident?Procedura de inregistrare a contribuabililor nerezidenti care desfasoara activitate in Romania prin unul sau mai multe sedii permanenteCe declaratii depunem inclusiv luni, 11 iunieUltimele articole
Formularele de INREGISTRARE FISCALA vor fi MODIFICATE, in conditiile aparitiei a doua impozite noiMiercuri, 15 ianuarie 2025, termen limita pentru depunerea unor declaratii importanteReminder ANAF! Declaratii care au scadenta pe 10 ianuarie 2025Vineri, 20 decembrie 2024, termenul limita de depunere a unor declaratii importanteFirme care NU mai sunt microintreprinderi din ianuarie 2023. Pot reveni la impozit micro din 2025?Atentie contabili!
Modificari importante privind cotele de TVA!Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz"