Tags: aplicatie electronica, introducere contestatii
Ministerul Economiei, Energiei si Mediului de Afaceri a publicat, pe site-ul oficial, procedura privind introducerea contestatiilor in aplicatia electronica de inscriere.
Introducerea contestatiilor de catre beneficiar
Aplicatia electronica de inscriere permite introducerea unei contestatii de catre beneficiar in urma transmiterii unei notificari de admitere/ respingere cerere pentru cererea depusa.
Astfel, beneficiarul acceseaza modulul Contestatii si apasa butonul Adauga, iar sistemul deschide modal pentru introducerea informatiilor cu privire la aceasta, de tipul:
-Aplicatie - campul este selectat de beneficiar
-afisarea se realizeaza in format read-only
-beneficiarul nu poate modifica informatia
-Subiect- se refera la titlul contestatiei
-este sugestiv pentru continutul contestatiei
-caractere disponibile: 100
-Continut- beneficiarul invoca motivele contestatiei cu privire la decizia de admitere/respingere cerere
-caractere disponibile: 500
-Dupa completarea celor 3 campuri, beneficiarul apasa butonul Adauga.
Listarea contestatiei in tabel se realizeaza sub forma:
-Aplicatie
-Apel
-Intreprindere
-Data transmitere
-Titlu
-Status contestatie (in editare)
-Actiuni:
-Informatii- la apasarea acestuia se deschide pop-up cu informatiile contestatiei
-Sterge contestatia
-Modifica
-Descarca
-Transmite
In situatia in care beneficiarul doreste stergerea contestatiei- confirma actiunea prin alegerea optiunii Da. Apasarea NU conduce la inchiderea pop-ului de stergere contestatie.
Beneficiarul poate modifica reprezentantul legal prin bifarea optiunii, si salvarea ei ulterioara.
Deopotriva, in modalul de Modificare Contestatie-> beneficiarul poate incarca fisiere care sa sustina contestatia.Pentru a inchide modalul- apasa butonul Inchide.
Pentru a descarca contestatia, beneficiarul apasa butonul Descarca, sistemul descarca fisierul si afiseaza mesaj de confirmare, de tipul Fisierul a fost descarcat cu succes!.
Beneficiarul semneaza electronic fisierul pdf si apasa butonul Transmite. Sistemul deschide fereastra pentru atasarea documentului semnat, iar beneficiarul actioneaza in consecinta.
Dupa alegerea documentului, beneficiarul apasa butonul Transmite din modal. Contestatia este transmisa, sistemul afiseaza mesaj de confirmare Contestatia a fost transmisa cu succes!.
Statusul contestatiei se modifica din in editare in transmisa, deopotriva sistemul completeaza in timp real data transmiterii contestatiei (de pilda: 02-12-2020 14:33).
Sursa: MEEMA
de
Redactia InfotvaRedactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Intrebare:
Astfel, exista situatia in care societatea X detine un pachet de imobile cu antecontract sau rezervare.
Si vrea sa poata cesiona antecontractele, incasand initial o garantie de la client PF (care nu sa nu presupuna costuri de taxe, pentru cazul in care se razgandeste sa ii putem inapoi facil banii/sau pentru cazul in care si noi avem tot rezervare pe ele), apoi sa poata cesiona apartamentul_ce a incasat societatea X prin garantie sa nu mai trebuiasca sa inapoiem banii...
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare:
Societatea a amenajat spatiile libere din curtea fabricii cu rulouri de gazon si instalatia aferenta, valoarea investitiei fiind de 30.000 RON. Va rugam sa ne indicati monografia contabila si incadrarea investitiei in catalogul mijloacelor fixe.
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare:
Unui salariat i se poate introduce ca persoana coasigurata mama, daca traiesc in judete diferite?
Un alt salariat vrea sa i se introduca ca persoana coasigurata concubina, care traieste la aceeasi adresa. Se poate?
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare:
Agentie turism - declarare avansuri.
Suntem agentie de turism si aplicam din punct de vedere fiscal art. 311 din Codul fiscal - regimul marjei.
In luna august 2024 se incaseaza de la o persoana fizica/persoana juridica un avans care se factureaza fara TVA.
4111=419 1200 lei
5311/5121=4111 1200 lei
In luna septembrie se primesc facturile de la furnizori si se emite factura finala
462=401 5000
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare:
Suntem in situatia in care ne-am dorit sa achizitionam un autoturism din Germania, a fost facuta factura, contract si achitata prin banca catre furnizor extern, intr-un cont mentionat pe factura, dar care s-a dovedit ulterior a fi fals, iar toata afacerea o teapa a unor heckeri.... exista un dosar deschis la politia din Germania, care s-a si finalizat intre timp, concluzia fiind ca suma este pierduta, heckerii actionau de pe teritoriul Rusiei, iar legislatia nu le permite sa faca...
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare:
Asociatiile de proprietari sunt obligate sa transmita facturile catre locatari/persoana juridica prin E-Factura (pe factura sunt trecute doar utilitatile)? Multumesc!
vezi AICI raspunsul specialistilor <<