Atentie contabili!


Modificari importante privind plafoanele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Notificare de conformare E-TVA: Cine o poate primi

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Ion Mihai la 16 Sep. 2024
Notificare de conformare E-TVA: Cine o poate primi
Tags: notificare de conformare e-tva, cine primeste notificare de conformare e-tva, termen limita

ANAF aduce la cunostinta contribuabililor ca in Monitorul Oficial nr.887/03.09.2024 a fost publicat OPANAF nr.6234/2024 pentru aprobarea modelului si continutului formularului "Notificare de conformare RO e-TVA", precum si a procedurii de transmitere a notificarii.

Notificare de conformare E-TVA: Cine o poate primi 

Notificarea de conformare RO e-TVA se transmite contribuabililor/platitorilor, persoane impozabile inregistrate in scopuri de TVA conform art. 316 din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, care trebuie sa depuna la organele fiscale competente, pentru fiecare perioada fiscala, un decont de taxa, pana la data de 25 inclusiv a lunii urmatoare celei in care se incheie perioada fiscala respectiva, potrivit art. 323 alin. (1) din Codul fiscal, in situatia in care se identifica diferente semnificative intre valorile precompletate prin intermediul decontului precompletat RO e-TVA si valorile completate de catre persoana impozabila inregistrata in scopuri de TVA prin decontul de taxa pe valoarea adaugata. 

Pana cand se transmite raspunsul la Notificarea de conformare RO e-TVA

Potrivit prevederilor art.5 alin.(8) din OUG nr.70/2024, cu modificarile si completarile ulterioare, in termen de 20 de zile de la data primirii notificarii, persoana impozabila inregistrata in scopuri de TVA are obligatia sa transmita ca raspuns la aceasta, prin mijloace electronice, rezultatul verificarilor realizate asupra diferentelor comunicate prin Notificarea de conformare RO e-TVA. 

Aceasta prevedere intra in vigoare la data de 1 ianuarie 2025, iar in cazul persoanelor impozabile care aplica sistemul TVA la incasare conform art. 282 alin. (3) - (8) din Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, aceasta se aplica incepand cu data de 1 august 2025. 

In consecinta, pana la aceste date, contribuabilii respectivi nu au obligatia sa raspunda la aceste notificari. 

Baza legala: 

OPANAF nr. 6234/2024 pentru aprobarea modelului si continutului formularului "Notificare de conformare RO e-TVA", precum si a procedurii de transmitere a notificarii.



Sursa: ANAF

Ion Mihai de Ion Mihai
Ion Mihai este profesionist in domeniul fiscal. Si-a inceput activitatea in presa in anul 2010 si a acoperit de-a lungul anilor subiecte precum contabilitate, legislatia muncii si sport. In prezent, scrie despre tot ceea ce inseamna pregatirea si depunerea declaratiilor fiscale, obligatiile fiscale care le revin angajatorilor si salariatilor, plata impozitelor si alte noutati legislative.

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Notificare de conformare E-TVA: Cine o poate primi":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Plafoane TVA valabile 2024. Noile limite + Studii de caz

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Plafoane TVA valabile 2024. Noile limite + Studii de caz" 
[x]

Atentie contabili!

Plafoane TVA valabile 2024. Noile limite + Studii de caz Modificari importante privind plafoanele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Plafoane TVA valabile 2024. Noile limite + Studii de caz"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016