Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!


Avand in vedere ca de curand a fost aprobat noul sistem pentru completarea si stocarea datelor cu privire la CIM-urile angajatilor, Reges-Online, o intrebare pertinenta, care are nevoie de raspuns pentru evitarea amenzilor si sanctiunilor, este pe buzele multor contribuabili.
Astfel, in continuarea articolului vom vedea raspunsul cu privire la obligativitatea completarii si tinerii dosarului personal pentru fiecare angajat, dar si alte informatii utile cu privire la sistemul Reges-Online.
Cuprins
Ce este Reges-Online
Aprobat de curand, REGES-ONLINE este sistemul informatic centralizat, gestionat de Inspectia Muncii, care a inlocuit Revisal. Prin noul sistem angajatorii vor completa, transmite si actualiza datele privind incheierea, modificarea, suspendarea si incetarea contractelor individuale de munca (CIM).
Calendar implementare Reges-Online
- 31 martie 2025: HG nr. 295/2025 intra in vigoare;
- 30 aprilie 2025: Incep sa se aplice sanctiunile pentru nerespectarea obligatiilor;
- 30 septembrie 2025: Data-limita pana la care angajatorii trebuie sa:

Cartea Verde a Contabilitatii

Consilier Taxe si Impozite pentru Contabili 12 actualizari

Marea Carte Verde a Monografiilor Contabile 2025
Noutati aduse de Reges-Online
Ce date suplimentare trebuie completate in Reges-Online
Fata de vechiul Revisal, noul registru aduce o serie de informatii suplimentare obligatorii:
- locul de munca (fix sau mobil),
- durata si repartizarea timpului de munca,
- date despre detasari (nationale si internationale),
- perioadele si cauzele suspendarii CIM (ex. concedii medicale),
- informatii privind utilizatorul, in cazul muncii temporare,
- salariul de baza si alte drepturi salariale.
In plus, angajatorii au obligatia de a actualiza modificarile in termene clare, care variaza de la „in ziua anterioara modificarii” pana la maximum 20 de zile lucratoare, in functie de tipul informatiei.
Sanctiuni neconformare la Reges-Online
Netransmiterea in termen a datelor sau completarea incompleta a acestora atrage amenzi care pot varia intre 3.000 si 20.000 lei, in functie de gravitatea faptei. Mai mult, o tranzitie incompleta de la Revisal la REGES-ONLINE este sanctionabila cu pana la 10.000 lei.
Dosarul personal pentru angajati in contextul aparitiei Reges-Online
Noul sistem digital nu inlocuieste obligatia de a pastra un dosar personal (fizic sau electronic) pentru fiecare salariat. Angajatorii trebuie sa emita in continuare, la incetarea contractului, adeverinte si extrase din REGES-ONLINE.

Ion Mihai este profesionist in domeniul fiscal. Si-a inceput activitatea in presa in anul 2010 si a acoperit de-a lungul anilor subiecte precum contabilitate, legislatia muncii si sport. In prezent, scrie despre tot ceea ce inseamna pregatirea si depunerea declaratiilor fiscale, obligatiile fiscale care le revin angajatorilor si salariatilor, plata impozitelor si alte noutati legislative.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Articole similare
REVISAL: Abia din ianuarie 2025 angajatii sau fostii angajati pot avea acces la datele din registruInspectia Muncii: Proiectului tehnic aferent REGES-ONLINE a fost pus in consultare publicaRevisal va fi inlocuit cu sistemul REGES-ONLINE. 3 schimbari importanteREGES-ONLINE: Termene limita, amenzi si modalitatea de inregistrare in sistemRevisal, inlocuit pana pe 30 septembrie 2025 cu sistemul REGES-ONLINE! 8 NOUTATI importanteUltimele articole
Firmele pot fi amendate cu pana la 8.000 lei daca NU transmit datele la timp in REGES-ONLINEGuvernul a aprobat sistemul REGES-ONLINE! Cat timp au la dispozitie firmele pentru a face tranzitia
Atentie, contabili!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz"