Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Romania, cea mai mare productie de porumb din Europa!

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Alina Georgiana Costache la 26 Oct. 2018
Tags: productie de porumb, productia de porumb din romania, producator

Romania este cel mai mare producator de porumb din Europa anul acesta, cu o recolta de 14,5 - 15 milioane de tone, mult peste cea a Frantei (care a avut o recolta de 11,8 milioane de tone), potrivit estimarilor Asociatiei Generale a Producatorilor de Porumb (AGPM) din Franta, citate de publicatia Le Monde.

Din cauza inundatiilor din primavara, urmate de seceta din vara acestui an, francezii au pierdut echivalentul a 50.000 de hectare de porumb. Productia a scazut de la 10,3 tone la hectar in 2017, la 9,3 tone in acest an.

„Tara lui Dracula vampirizeaza piata europeana a porumbului, sau, cel putin, o domina...”, scriu jurnalistii francezi, precizand ca Romania a devenit astfel principalul producator european de porumb, detronand Franta. 

De altfel, ministrul Agriculturii Petre Daea anunta ca anul 2018 va fi unul productiv pentru agricultura romaneasca, cu productii record la grau, porumb si floarea soarelui. Totusi, a insistat asupra faptului ca nu va face publice datele exacte ale productiei decat dupa finalizarea recoltei, un moment nu foarte departe, dat fiind ca pana acum s-a recoltat aproape 90% din suprafata insamantata cu porumb.

In 2017, Romania a fost tot fruntasa in clasamentul european privind suprafata cultivata cu porumb, dar a coborat un loc in clasament la productie, fiind clasata dupa Franta, desi productia a fost tot cea estimata si pentru acest an, de 14,5 milioane de tone de porumb.

Totusi, Romania a primit coronita in anul 2017 pentru cea mai mare suprafata cultivata si pentru cea mai mare productie de floarea-soarelui din Europa, locul 5 - la grau, la suprafata cultivata si la productia realizata, iar la cartofi a ocupat locul 4 la suprafata cultivata si locul 6 la productia realizata.

De asemenea, estimarile Departamentului pentru Agricultura al Statelor Unite (USDA) de la finalul anului trecut estimau ca Romania va avea in anul agricol 2017-2018 cea mai mare productie de porumb din ultimii 35 de ani.
Alina Georgiana Costache de Alina Georgiana Costache
Redactor Fiscalitatea.ro si InfoTVA.manager.ro

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Romania, cea mai mare productie de porumb din Europa!":
Rating:

Nota: 3.75 din 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016