Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Romania este cel mai mare producator de porumb din Europa anul acesta, cu o recolta de 14,5 - 15 milioane de tone, mult peste cea a Frantei (care a avut o recolta de 11,8 milioane de tone), potrivit estimarilor Asociatiei Generale a Producatorilor de Porumb (AGPM) din Franta, citate de publicatia Le Monde.
„Tara lui Dracula vampirizeaza piata europeana a porumbului, sau, cel putin, o domina...”, scriu jurnalistii francezi, precizand ca Romania a devenit astfel principalul producator european de porumb, detronand Franta.
De altfel, ministrul Agriculturii Petre Daea anunta ca anul 2018 va fi unul productiv pentru agricultura romaneasca, cu productii record la grau, porumb si floarea soarelui. Totusi, a insistat asupra faptului ca nu va face publice datele exacte ale productiei decat dupa finalizarea recoltei, un moment nu foarte departe, dat fiind ca pana acum s-a recoltat aproape 90% din suprafata insamantata cu porumb.
In 2017, Romania a fost tot fruntasa in clasamentul european privind suprafata cultivata cu porumb, dar a coborat un loc in clasament la productie, fiind clasata dupa Franta, desi productia a fost tot cea estimata si pentru acest an, de 14,5 milioane de tone de porumb.
Totusi, Romania a primit coronita in anul 2017 pentru cea mai mare suprafata cultivata si pentru cea mai mare productie de floarea-soarelui din Europa, locul 5 - la grau, la suprafata cultivata si la productia realizata, iar la cartofi a ocupat locul 4 la suprafata cultivata si locul 6 la productia realizata.
Bugete cash flow rentabilitate risc - ghid practic
Abonament PortalContabilitate ro - abonament 12 luni
Manualul Contabilului Incepator - stick USB
De asemenea, estimarile Departamentului pentru Agricultura al Statelor Unite (USDA) de la finalul anului trecut estimau ca Romania va avea in anul agricol 2017-2018 cea mai mare productie de porumb din ultimii 35 de ani.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Rating:
Nota: 3.75 din 5 din 2 voturi
Articole similare
UE si SUA incheie un parteneriat de importanta istorica privind comertul cu produse ecologiceCe se mai modifica in 2014 in domeniul fiscal?Codul Fiscal, modificat pe partea de TVA. Ce prevederi au fost introduse prin HG 653/2023Oficial: Ghidul de finantare a Programului Rabla Plus 2020Amenzi de 30.000 lei pentru comerciantii care NU afiseaza la raft, pe langa reducere, cel mai mic pret practicat in ultimele 30 de zileUltimele articole
TVA deductibil. Ce este si conditii de aplicareControale ANPC. Din 1 iunie 2024 au fost verificati peste 800 de operatori economici de pe litoralPFA infiintat in 2024. Taxe, impozite si declaratiiPersoane care obtin venituri din dividende si chirii. CAS, CASS si regim TVA in 2024Montare panouri fotovoltaice. Ce obligatii fiscale trebuie sa indeplineasca prosumatoriiAtentie contabili!
Modificari importante privind cotele de TVA!Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal"