Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Vom stabili mai jos ce obligatii declarative avem la schimbarea denumirii societatii din societate comerciala in societate, facand astfel modificarea in Registrul Operatorilor Intracomunitari.
Solutia consultantului:In conformitate cu prevederile art. 79 din Legea nr. 76/2012 „In termen de 2 ani de la data intrarii in vigoare a prezentei legi, societatile inregistrate in registrul comertului care au in denumire sintagma "societate comerciala" sunt obligate a efectua demersurile necesare inlocuirii acestei sintagme cu termenul "societate".
Pana la finalizarea acestor demersuri, societatea poate functiona cu denumirea inscrisa in registrul comertului la data intrarii in vigoare a prezentei legi. La data de 01 februarie 2013 va intra in vigoare atat Legea 76/2012 pentru punerea in aplicare a Legii nr. 134/2010 privind Codul de procedura civila , cat si Codul de procedura civila , conform OUG 44/2012.
Potrivit prevederilor mai sus mentionate , acesta modificare se efectueaza numai daca aveti in denumire sintagma "societate comerciala" adica SC "societate comerciala ...” SRL. Pana la intrarea in vigoare a legii , respectiv 01.02.2013, speram sa apara precizari cat mai clare cu privire la aceste modificari.
Cartea Verde a Contabilitatii
Ghidul practic al contabilului din domeniul constructiilor
Totul despre documentele de contabilitate primara Solutii de organizare a gestiunilor
In prezent, potrivit prevederilor OANAF nr. 2101/2010, exista obligativitatea actualizarii datele de identificare ale administratorilor si asociatilor, ori de cate ori dupa data inscrierii in Registrul operatorilor intracomunitari se modifica datele declarate la inscrierea in registru. Contribuabilii au obligatia ca, in termen de 30 de zile de la data modificarii listei asociatilor si/sau administratorilor, sa anunte organul fiscal, prin depunerea unei noi anexe la cererea de inregistrare, insotita de cazierul judiciar al noilor asociati si/sau administratori si de documentele mentionate mai sus, daca este cazul.
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Articole similare
SCHIMBARE DENUMIRE firma. Se mai depune Declaratia 088?Articole similare
Furnizori externi de asigurariCota TVA de 5% pentru carti. Ce implicatii fiscale apar la achizitie?Studiu de caz - Operatiuni intracomunitare. Inregistrari contabileObligativitatea inscrierii in REGISTRUL OPERATORILOR INTRACOMUNITARIComunicare ANAF: Ghid fiscal - Impunerea veniturilor din activitati independente pe baza normelor de venitUltimele articole
Din 5 noiembrie 2023, pentru anumite contraventii, NU se mai aplica avertismentul ca sanctiune conform Legii prevenirii nr. 270/2017Platitor de TVA: Ce inseamna, cand si cum devii. Avantaje si dezavantajeLivrare intracomunitara de bunuri: Procedura pentru comercializare in UE, fara TVAAchizitie intracomunitara. Inregistrarea in ROI si perioada fiscala. Ce obligatii se mentin?Proiect: ANAF isi coreleaza procedurile cu modificarile din Codul FiscalAtentie contabili!
Modificari importante privind cotele de TVA!Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz"