Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Sedinta CGMB: Proiect pentru rectificarea bugetara - inca 10 milioane de lei pentru Catedrala Mantuirii Neamului

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Alina Georgiana Costache la 22 Nov. 2018
Tags: rectificarea bugetara, cgmb, catedrala mantuirii neamului

Proiectul de Ordin privind rectificarea bugetului propriu al Municipiului Bucuresti pe anul 2018 va fi pus in dezbatere de Consiliul General al Municipiului Bucuresti (CGMB) in sedinta de joi, 22 noiembrie.

Inca 10 milioane de lei pentru Catedrala Mantuirii Neamului

Rectificarea bugetului propriu prevede acordarea a inca 10 milioane de lei pentru lucrarile la Catedrala Mantuirii Neamului, ajungandu-se la un total de 35 de milioane oferite, numai in acest an, de municipalitate Patriarhiei Romane pentru aceste lucrari. 

Catedrala Mantuirii Neamului a mai primit si anul trecut 20 de milioane de lei (4,5 milioane de euro) de la Primaria Capitalei, in timp ce alte 20 de milioane de lei au fost alocate de Primaria Sectorului 1, la care s-au adaugat 5 milioane de lei (peste un milion de euro) de la Sectorul 5.

Catedrala Mantuirii Neamului este finalizata in proportie de 80 la suta, iar Patriarhia Romana vrea sa o sfinteasca duminica, 25 noiembrie, adica peste 4 zile.

Slujba de sfintire va incepe duminica, la ora 9:00 si va fi savarsita de Patriarhul Daniel. In interiorul catedralei vor sta cei 2500 de invitati speciali ai Patriarhiei. In acest timp, ce cei peste 30.000 de mii de credinciosi asteptati (adusi din toata tara, cu autocare) se vor putea inchina si la baldachinul din fata catedralei, unde se vor afla mana Sfantului Apostol Andrei si moastele Sfintei Ecaterina.

Rectificarea bugetului Primariei Capitalei

Capitalul social al fostei RATB, actualmente Societatea de Transport Bucuresti (STB) va fi majorat cu 56 de milioane de lei, bani care vor fi folositi pentru achizitionarea unor terenuri pe care sa fie amenajate autobaze noi. 

Ordinea publica si siguranta nationala pierd 8,8 milioane de lei daca rectificarea bugetului va fi aprobata, din care 2,1 milioane de lei de la Politia Locala si peste 6,6 milioane de la protectie civila si protectie contra incendiilor.

Pe de alta parte, pentru cultura, recreere si religie se va suplimenta bugetul cu peste 33,8 milioane de lei (bugetul total fiind de peste 1 miliard de lei), in timp ce achizitia de imobile monumente istorice ca urmare a exercitarii dreptului de preemtiune al primariei va primi un surplus de 45 de milioane de lei.

Si subventiile la RADET se majoreaza cu 87,7 milioane de lei, insa vor fi taiate 4,1 milioane de lei de la modernizarea si reabilitarea sistemului de termoficare. 

De cealalta parte, insa, bugetul RADET se diminueaza cu 7,8 milioane de lei, iar cel al STB (fosta RATB) cu 24,5 milioane de lei.
Nici Administratia Strazilor nu este pe lista celor care primesc bani in plus, ba, din contra, proiectul prevede diminuare bugetului cu  9,7 milioane de lei (conform unei hotarari CGMB, administratia va fi desfiintata), bani mai putini fiind prevazut si pentru Administratia Spitalelor (ASSMB) – nu mai putin de 6,2 milioane de lei.

De altfel, bugetul pentru spitale urmeaza sa fie diminuat cu un total de 26 de milioane lei, dintre care 3,6 milioane de la Spitalul Clinic „Sfanta Maria”, 6,3 milioane de lei de la Spitalul de chirurgie oro-maxilo faciala, 2,4 milioane de lei de la Spitalul „Carol Davila”, 3,9 milioane de lei de la Spitalul Foisor, 2,3 milioane de lei de la Spitalul „Victor Gomoiu”, 6,2 milioane de lei de la Spitalul „Victor Babes” si 4,5 milioane de lei de la Centrul de evaluare si tratament al toxicodependentelor pentru tineri „Sf. Stelian”.

Totusi, proiectul rectificarii bugetului prevede ca lacasurile de cult vor primi inca 15,3 milioane de lei, bugetul total alocat anul acesta pentru biserici ridicandu-se la peste 92,2 milioane de lei. 

Puteti vedea AICI proiectul de rectificarea a bugetului propriu al Municipiului Bucuresti.
Alina Georgiana Costache de Alina Georgiana Costache
Redactor Fiscalitatea.ro si InfoTVA.manager.ro

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Sedinta CGMB: Proiect pentru rectificarea bugetara - inca 10 milioane de lei pentru Catedrala Mantuirii Neamului":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016