Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
ANAF a publicat recent, pe site-ul oficial, un document care cuprinde toate modificarile aduse Procedurii de acordare a facilitatilor fiscale in sectorul agricol si in industria alimentara, prevazuta de Ordinul MF nr. 1525/2022.
Art. I. — Anexa la Ordinul ministrului finantelor nr. 1.525/2022 privind stabilirea Procedurii de acordare a facilitatilor fiscale in sectorul agricol si in industria alimentara, publicat in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 661 din 1 iulie 2022, se modifica si se completeaza dupa cum urmeaza:
Forma Procedurii in vigoare INAINTE de modificarile aduse de Ordinul MF nr. 2043/2023
Art. 1 - (1) Persoanele fizice, pentru veniturile realizate din salarii si asimilate salariilor prevazute la art. 76 alin. (1) - (3) din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, denumit in continuare Codul fiscal, pentru activitatea desfasurata in Romania, pana la 31 decembrie 2028 inclusiv, in sectorul agricol si in industria alimentara, beneficiaza de facilitati fiscale daca sunt indeplinite cumulativ conditiile prevazute la art. 60 pct. 7 din Codul fiscal.
Forma Procedurii in vigoare DUPA modificarile aduse de Ordinul MF nr. 2043/2023
La articolul 1, alineatul (1) se modifica si va avea urmatorul cuprins:
Art. 1. — (1) Persoanele fizice, pentru veniturile realizate din salarii si asimilate salariilor prevazute la art. 76 alin. (1)—(3) din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, denumit in continuare Codul fiscal, pentru activitatea desfasurata in Romania, in baza contractului individual de munca, pana la 31 decembrie 2028 inclusiv, in sectorul agricol si in industria alimentara, beneficiaza de facilitati fiscale daca sunt indeplinite cumulativ conditiile prevazute la art. 60 pct. 7 din Codul fiscal.
Forma Procedurii in vigoare INAINTE de modificarile aduse de Ordinul MF nr. 2043/2023
Art. 3
....................................................................
(4) Mecanismul de calcul al cifrei de afaceri prevazut de prezenta procedura se aplica de catre angajatorii, inregistrati la registrul comertului/inregistrati fiscal cu cel putin unul din codurile mentionate la art. 60 pct. 7 lit. a) din Codul fiscal si care desfasoara efectiv activitate in sectorul agricol si in industria alimentara.
(5) in sensul art. 60 pct. 7 din Codul fiscal, prin angajator se intelege persoana fizica sau juridica care desfasoara activitatile corespunzatoare codurilor CAEN prevazute la art. 60 pct. 7 lit. a) din Codul fiscal, indeplineste cumulativ conditiile de acordare a facilitatilor fiscale si poate, potrivit legii, sa incheie raporturi juridice generatoare de venituri din salarii si asimilate salariilor.
Bugete cash flow rentabilitate risc - ghid practic
Contabilitatea organizatiilor non-profit abonament 12 luni 3 luni GRATUITE
Declaratia Unica 2024 Impozit pe venit Contributii CAS si CASS
Forma Procedurii in vigoare DUPA modificarile aduse de Ordinul MF nr. 2043/2023
La articolul 3, alineatele (4) si (5) se modifica: .......................................................................
(4) Mecanismul de calcul al cifrei de afaceri prevazut de prezenta procedura se aplica de catre angajatorii inregistrati la registrul comertului/inregistrati fiscal si care desfasoara efectiv activitate in sectorul agricol si in industria alimentara, definita de cel putin unul dintre codurile CAEN prevazute la art. 60 pct. 7 lit. a) din Codul fiscal.
(5) In sensul art. 60 pct. 7 din Codul fiscal, prin angajator se intelege persoana fizica sau juridica, precum si orice entitate fara personalitate juridica, care desfasoara activitatile definite de cel putin unul dintre codurile CAEN prevazute la art. 60 pct. 7 lit. a) din Codul fiscal si indeplineste cumulativ conditiile de acordare a facilitatilor fiscale si, potrivit legii, poate sa incheie contracte individuale de munca.
Continuarea, AICI»
Sursa: ANAF
Ion Mihai este profesionist in domeniul fiscal. Si-a inceput activitatea in presa in anul 2010 si a acoperit de-a lungul anilor subiecte precum contabilitate, legislatia muncii si sport. In prezent, scrie despre tot ceea ce inseamna pregatirea si depunerea declaratiilor fiscale, obligatiile fiscale care le revin angajatorilor si salariatilor, plata impozitelor si alte noutati legislative.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Rating:
Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Articole similare
Finantele modifica ORDINUL 1525/2022 privind Procedura de acordare a facilitatilor fiscale in sectorul agricol si in industria alimentaraArticole similare
Societate cu asociat unic. Cum impozitam veniturile din lichidare societate?Reduceri comerciale acordate. Tratament contabil si fiscal. Este afectata baza de impozitare pe veniturile microintreprinderilor?Sponsorizari si burse private. Continutul formularului 107Cota unica si TVA-ul nu se schimba, CAS scade, iar impozitul forfetar dispare!Codul fiscal 2011 - Titlul IIUltimele articole
FACILITATI FISCALE, OUG 59/2024. Suma netaxabila de 300 lei se poate aplica de mai multe ori?Posta Romana va trimite Notificarile de informare cu privire la amnistia fiscala introdusa prin OUG 107/2024Procedura de anulare a obligatiilor fiscale, introdusa prin Ordinul 5521/2024Amnistie fiscala. 4 conditii pe care trebuie sa le respecte contribuabiliiParteneriat intre MF/ANAF si Posta Romana pentru promovarea facilitatilor fiscale ale OUG 107/2024Atentie contabili!
Modificari importante privind cotele de TVA!Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal"