Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!

Romania ocupa locul 67 din cele 139 de tari incluse in clasamentul general al competitivitatii pe 2010-2011, in scadere cu trei locuri fata de anul trecut, iar capitolul la care se pozitioneaza cel ...
Romania ocupa locul 67 din cele 139 de tari incluse in clasamentul general al competitivitatii pe 2010-2011, in scadere cu trei locuri fata de anul trecut, iar capitolul la care se pozitioneaza cel mai slab este transparenta deciziilor guvernamentale, urmat de calitatea infrastructurii, arata GEA.In clasamentul general, dintre tarile Uniunii Europene, pe pozitii inferioare Romaniei se afla doar Bulgaria, Letonia si Grecia, ultimele doua fiind grav afectate de criza mondiala, se arata intr-un comunicat de presa al Grupului de Economie Aplicata (GEA).
Accesul la finantare reprezinta cea mai importanta problema cu care se confrunta mediul de afaceri intern. Infrastructura si birocratia sunt, de asemenea, printre cei mai problematici factori pentru derularea afacerilor, alaturi de nivelul taxarii si reglementarile din domeniul fiscalitatii.
"Capitolul la care Romania se pozitioneaza cel mai slab (137 din 139 de locuri) este transparenta deciziilor guvernamentale, urmat de calitatea infrastructurii per total (locul 136) si calitatea drumurilor (134). Marimea si efectul taxarii este, de asemenea, unul dintre cele mai slabe puncte ale Romaniei (locul 131)", se arata in comunicat.
La polul opus, Romania ocupa locul patru in ceea ce priveste tarifele comerciale. De asemenea, numarul procedurilor si timpul necesare pentru inceperea unei afaceri reprezinta avantaje competitive notabile (locul 34), alaturi de o serie de alti factori de natura sociala (precum costul resimtit de mediul de afaceri al terorismului, al crimei si violentei si al crimei organizate, incidenta HIV sau rata de inscriere in invatamantul tertiar) si de marimea pietei (atat interne, cat si externe).
Elvetia se mentine pe primul loc in clasamentul general al Raportului Global al Competitivitatii 2010 - 2011, similar Raportului precedent, fiind urmata de Suedia si Singapore. Statele Unite ale Americii, traditionala ocupanta a primului loc, a coborat pana pe pozitia a patra.

PortalContabilitate ro - acces 12 luni consultanta in scris si telefonica 30 intrebari

Operare SAGA Exemple practice si recomandari

SAF-T Ghid de raportare corecta
Raportul Global al Competitivitatii se bazeaza pe date statistice din 2009 si pe un sondaj in randul managerilor, realizat in primavara anului 2010. Sursa: MEDIAFAX

Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Articole similare
e-Factura: Ghid Complet pentru 2024Impozit pe dividende. Obligatii de plata si declaratii pentru nerezidentiRO e-Transport: Exista obligativitatea declararii transporturilor intre subunitati in sistem si generarea codului UIT?Certificatul de rezidenta fiscala. Documentar fiscal intocmit de un consultant fiscalPrevederi grupul fiscal unic. Implementare, proceduri, normeUltimele articole
Cota TVA. TVA pentru amoniac si servicii agricole in 2025E-Transport vs E-TVA: Cum gestionam neconcordanteleCBAM: Ce este, cum functioneaza si ce obligatii au importatorii din ROMANIAComert cu masini second-hand. Regimul TVA si o MONOGRAFIE contabila utilaOSS (One-Stop-Shop): Ce este, cine si cum trebuie sa se inregistreze in sistem + studii de caz utile
Atentie, contabili!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"TVA exigibil si neexigibil. Corelatii intre decontul de TVA si balanta. Cum procedam"