Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!

Romania ocupa locul 67 din cele 139 de tari incluse in clasamentul general al competitivitatii pe 2010-2011, in scadere cu trei locuri fata de anul trecut, iar capitolul la care se pozitioneaza cel ...
Romania ocupa locul 67 din cele 139 de tari incluse in clasamentul general al competitivitatii pe 2010-2011, in scadere cu trei locuri fata de anul trecut, iar capitolul la care se pozitioneaza cel mai slab este transparenta deciziilor guvernamentale, urmat de calitatea infrastructurii, arata GEA.In clasamentul general, dintre tarile Uniunii Europene, pe pozitii inferioare Romaniei se afla doar Bulgaria, Letonia si Grecia, ultimele doua fiind grav afectate de criza mondiala, se arata intr-un comunicat de presa al Grupului de Economie Aplicata (GEA).
Accesul la finantare reprezinta cea mai importanta problema cu care se confrunta mediul de afaceri intern. Infrastructura si birocratia sunt, de asemenea, printre cei mai problematici factori pentru derularea afacerilor, alaturi de nivelul taxarii si reglementarile din domeniul fiscalitatii.
"Capitolul la care Romania se pozitioneaza cel mai slab (137 din 139 de locuri) este transparenta deciziilor guvernamentale, urmat de calitatea infrastructurii per total (locul 136) si calitatea drumurilor (134). Marimea si efectul taxarii este, de asemenea, unul dintre cele mai slabe puncte ale Romaniei (locul 131)", se arata in comunicat.
La polul opus, Romania ocupa locul patru in ceea ce priveste tarifele comerciale. De asemenea, numarul procedurilor si timpul necesare pentru inceperea unei afaceri reprezinta avantaje competitive notabile (locul 34), alaturi de o serie de alti factori de natura sociala (precum costul resimtit de mediul de afaceri al terorismului, al crimei si violentei si al crimei organizate, incidenta HIV sau rata de inscriere in invatamantul tertiar) si de marimea pietei (atat interne, cat si externe).
Elvetia se mentine pe primul loc in clasamentul general al Raportului Global al Competitivitatii 2010 - 2011, similar Raportului precedent, fiind urmata de Suedia si Singapore. Statele Unite ale Americii, traditionala ocupanta a primului loc, a coborat pana pe pozitia a patra.

Ghidul practic al contabilului din domeniul constructiilor

Planul de conturi general Functiunea si corespondenta conturilor

Manual de politici contabile - Stick USB
Raportul Global al Competitivitatii se bazeaza pe date statistice din 2009 si pe un sondaj in randul managerilor, realizat in primavara anului 2010. Sursa: MEDIAFAX

Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Articole similare
Reminder! Pe 25 mai 2023 se implineste termenul limita pentru depunerea Declaratiei UniceFacturarea electronica, obligatorie de la 1 ianuarie 2024 pentru TOATE tranzactiile intre firme Import in baza unei facturi emise de furnizor din comunitate. Cum deducem TVA-ul?Codul Fiscal 2010 TITLUL VI - Capitolul XIII - ObligatiiCE: Raportul anual privind alinierea la normele UE. Cum se prezinta ROMANIA?Ultimele articole
Nerezidentii inregistrati in scopuri de TVA in ROMANIA sunt OBLIGATI sa raporteze in SAF-T din 2025?Factura achizitie non-UE. Care este regimul TVA5 operatiuni care NU intra in sfera TVANeplatitor de TVA. Operatiuni pentru care se utilizeaza codul special de TVAImpozit dividende. Persoanele nerezidente platesc impozit de 10% in ROMANIA?
Atentie, contabili!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz"