Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Violeta Alexandru anunta schimbari majore in administratie. Va fi reluat proiectul "fara ziduri" la Casele de pensii

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 29 Iun. 2020 Exclusiv
Tags: casele de pensii, proiectul fara ziduri

Ministrul Muncii si Protectiei Sociale, Violeta Alexandru, a anuntat recent pe pagina oficiala de Facebook ca vrea sa modernizeze cat mai mult ministerul pe care il conduce. Comunicarea se va face electronic, iar in curand va fi reluat proiectul "fara ziduri" la Casele de pensii.

“Plec pe un drum la capatul caruia (si ma straduiesc sa ajung cat mai repede) vreau un Minister al Muncii modern, prompt, adaptat realitatii, eficient. Se poate! Soliciti un serviciu Ministerului si institutiilor din coordonare? Totul va fi comunicat electronic, cerere si documente transmise online, orice completare se solicita prin comunicarea electronica, un singur drum - la final, cu programare, civilizat, pentru ridicarea documentelor,” a precizat Alexandru.

De asemenea, luni va fi semnat un Ordin, pentru imbunatatirea administratiei. Totusi, ghiseele sunt inca deschise pentru doritori.

“Voi semna Ordinul luni. il discutam impreuna si ulterior va fi semnat. Pentru o administratie cat mai aproape de nevoile oamenilor. Se poate! Oricat este de greu, se poate! Cei care doresc sa vina in continuare la ghiseu, pot face in continuare acest lucru. La Bucuresti, Casele de pensii nu mai au ziduri. Din respect pentru pensionari”, a explicat ministrul.

Intr-o alta postare ministrul a spus ca va relua proiectul “fara ziduri” la Casele de pensii: “Cand trece pandemia reiau proiectul “fara ziduri” la Casele de pensii. Cand am vazut astazi cum angajatul casei statea comod pe scaun si pensionarul cu spatele aplecat, in picioare ...”

Mai mult decat atat, situatia intarzierilor in calcularea pensiilor va fi prezentata la sfarsitul lunii iunie, dar rezultatele au inceput deja sa se vada.

“La sfarsitul lunii iunie prezint situatia intarzierilor in calcularea pensiilor (noi inscrieri, recalculari) pentru ca au trecut cele 2 luni de la ultimul termen. Vad progres. Se poate! Se pot obtine rezultate si in administratia publica. Greu dar se poate! Urmaresc aproape zilnic subiectul. Sa nu creada cineva ca de la 1 iulie nu voi mai urmari deloc acest aspect. Unde am de luat decizii, le voi lua alaturi de Presedintele CNPP. Caruia stiu ca ii cer performanta, stiu ca sunt exigenta. Dar ii vad si straduinta. in curand se vor vedea rezultatele”, a comunicat ministrul.

Referitor la situatia pensiilor internationale, pana la sfarsitul lunii octombrie se vor vedea rezultate: “Astazi la Brasov, la Casa judeteana de pensii (una cu probleme) la care m-am dus, fara anunt prealabil/fara presa, cu sesizarea in mana a unei doamne din Italia care m-a cautat recent, dupa 2 ani de asteptare a drepturilor de pensie, am luat o decizie. Nu merge cu asumarea in plan judetean. Este clar. Altul este intotdeauna “vinovat”, niciodata seful care s-a bucurat de functie si veniturile superioare conferite de pozitie. Pana la sfarsitul lunii octombrie, cel tarziu, se vor vedea progrese reale la pensii internationale. Daca este cazul, mobilizez si guvernele tarilor in care avem comunitati mari de romani.

Primesc zilnic sesizari de la romanii din diaspora. De ce nu i-a auzit nimeni pe acesti oameni pana la mandatul meu? Este greu, stiu, e mai usor sa te lauzi cu sperante date romanilor, cu legi peste legi.
 
Ce atacuri am putut sa primesc de cand am cerut reorganizarea spatiului de primire pensionari/solicitari de la casele de pensii din Bucuresti (pensionari tratati de la egal la egal, invitati pe scaun) - nici nu le mai stiu numarul. Astazi se lucreaza civilizat, cu masti, la distanta dar ambele parti pe scaun,” a concluzionat Violeta Alexandru.
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Violeta Alexandru anunta schimbari majore in administratie. Va fi reluat proiectul "fara ziduri" la Casele de pensii":
Rating:

Nota: 4.75 din 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016