Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Informare ITM: Noi modificari privind detasarea salariatilor in cadrul prestarii de servicii transnationale

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Ion Mihai la 15 Iun. 2023
Informare ITM: Noi modificari privind detasarea salariatilor in cadrul prestarii de servicii transnationale
Tags: hg 302/2023, detasare salariati, servicii transnationale

ITM informeaza, printr-un comunicat de presa, ca au fost aduse noi modificari privind detasarea salariatilor in cadrul prestarii de servicii transnationale.

Hotararea Guvernului nr.302/2023 aduce o serie de modificari la Normele metodologice privind detasarea salariatilor  in cadrul prestarii de servicii transnationale pe teritoriul Romaniei,  aprobate prin Hotararea Guvernului nr. 337/2017.

Noul act normativ stabileste ca intreprinderile europene care detaseaza in Romania vor putea desemna si o alta persoana in relatia cu autoritatile, nu doar reprezentantul legal sau un salariat detasat in tara,  inlocuind sintagma „reprezentant legal” cu „persoana desemnata”.

Ca urmare, persoana desemnata de catre  intreprindere sa asigure legatura cu autoritatile competente din Romania are obligatia de a pune la dispozitia inspectorilor de munca, la solicitarea acestora, documentele necesare realizarii controlului privind respectarea conditiilor de munca prevazute de Legea nr.16/2017.

Institutia reaminteste  intreprinderilor stabilite pe teritoriul unui stat membru sau pe teritoriul Confederatiei Elvetiene care, in cadrul prestarii de servicii transnationale, detaseaza pe teritoriul Romaniei salariati cu care au stabilite raporturi de munca ca au obligatia de a transmite inspectoratului teritorial de munca in a carui raza teritoriala urmeaza sa se desfa?oare activitatea o declaratie privind deta?area transnationala a salariatilor, in limba romana, cel tarziu anterior inceperii activitatii, al carei model este prevazut in anexa nr. 1 la norme ( H.G. nr. 337/2017).

De asemenea, orice modificare a elementelor prevazute in anexa nr. 1, trebuie comunicate inspectoratului teritorial de munca  cel tarziu in ziua producerii modificarii .

In cazul in care durata efectiva a detasarii depaseste 12 luni, aceasta poate fi prelungita pana la 18 luni, numai daca intreprinderea  transmite o notificare motivata la inspectoratul teritorial de munca in a carui raza teritoriala presteaza activitatea salariatii detasati, cel tarziu in ziua anterioara implinirii termenului de 12 luni, al carei model este prevazut in anexa nr. 2 la norme ( H.G. nr. 337/2017).

Anexele 1 si 2 care fac parte integranta din Normele de aplicare a Legii nr. 16/2017 (H.G. nr. 337/2017) se gasesc in format editabil pe site-ul  Inspectoratului Teritorial de Munca Salaj : www.itmsalaj.ro la sectiunea Formulare din domeniul Relatii de Munca.


Sursa: ITM Salaj

 
Ion Mihai de Ion Mihai
Ion Mihai este profesionist in domeniul fiscal. Si-a inceput activitatea in presa in anul 2010 si a acoperit de-a lungul anilor subiecte precum contabilitate, legislatia muncii si sport. In prezent, scrie despre tot ceea ce inseamna pregatirea si depunerea declaratiilor fiscale, obligatiile fiscale care le revin angajatorilor si salariatilor, plata impozitelor si alte noutati legislative.

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Informare ITM: Noi modificari privind detasarea salariatilor in cadrul prestarii de servicii transnationale":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016