Atentie contabili!

Modificari importante privind scutirea de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 

Opinia Organizatiei Profesionistilor Pietei de Capital privind declaratiile ministrului de finante referitoare la desfiintarea Pilonului II de pensii

de Ioana Andreea Pavel

de Ioana Andreea Pavel la 13 Iul. 2017 Exclusiv
Tags: pilonul ii pensii, piata de capital, bursa de valori bucuresti

Organizatia Profesionistilor Pietei de Capital considera ca recentele declaratii ale ministrului finantelor publice cu privire la desfiintarea Pilonului II al sistemului de pensii si la transferarea sumelor de bani cotizate catre contribuabili, facute de o maniera incompatibila cu normele legale care reglementeaza diseminarea informatiilor pe piata de capital, reprezinta un act de natura sa afecteze stabilitatea pietelor financiare din Romania si increderea investitorilor in aceste piete.

Faptul ca aceste declaratii au fost retractate in cursul aceleiasi zile nu a avut decat efectul de a potenta starea de confuzie si de neadecvare la dipozitiile legale, creata prin afirmatiile ministrului finantelor publice. Evolutia cursurilor celor mai importante instrumente financiare tranzactionate la Bursa de Valori Bucuresti constituie o dovada elocventa in acest sens.
 
Este dincolo de orice dubiu ca increderea investitorilor in piata de capital poate fi afectata substantial ca efect al unor declaratii guvernamentale referitoare la desfiintarea unei componente a sistemuluii de pensii. Investitorii pot cu usurinta anticipa faptul ca restituirea banilor catre cotizanti presupune o vanzare fortata, accelerata a activelor fondurilor de pensii si, astfel, poate conduce la prabusirea preturilor instrumentelor financiare detinute de acestea, din cauza presiunii la vanzare create.
 
Din perspectiva continutului declaratiei domnului ministru, Organizatia Profesionistilor Pietei de Capital este de parere ca o astfel de masura privind desfiintarea unei componente a sistemului de pensii, cu efect potential major, inclusiv pentru populatie, nu poate fi avansata fara consultarea prealabila a principalelor parti vizate si, mai ales, fara o analiza solida si aprofundata a impactului acesteia. 
 
Din perspectiva legalitatii modului de difuzare a informatiei, apreciem ca astfel de propuneri, comunicate de catre un ministru al Guvernului Romaniei, este recomandabil sa fie transmise oficial, prin intermediul unui comunicat asumat de emitentul sau si diseminat catre toti participantii la piata de capital intr-un mod adecvat, prin asigurarea unui tratament egal privind accesul la informatia respectiva.  
 
Organizatia Profesionistilor Pietei de Capital isi exprima speranta ca a fost vorba de o declaratie initiala facuta din eroare si nu de un act deliberat avand drept obiectiv scaderea cotatiilor principalelor actiuni tranzactionate la Bursa de Valori Bucuresti.
 
Marea Carte Verde a Monografiilor Contabile
Marea Carte Verde a Monografiilor Contabile

Vezi detalii

Ajustarea TVA pas cu pas
Ajustarea TVA pas cu pas

Vezi detalii

Contabilitatea operatiunilor de transport si logistica
Contabilitatea operatiunilor de transport si logistica

Vezi detalii

Acest eveniment subliniaza, o data in plus, necesitatea unei reglementari clare si explicite a modalitatii in care persoane care ocupa functii oficiale in cadrul unei puteri a statului transmit catre public anumite informatii care pot avea impact major asupra pietelor financiare.
 
Organizatia Profesionistilor Pietei de Capital
 
Presedinte 
 
Cristian Dutescu

Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite prin WhatsApp si Email!

Votati articolul "Opinia Organizatiei Profesionistilor Pietei de Capital privind declaratiile ministrului de finante referitoare la desfiintarea Pilonului II de pensii":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

NOUTATI din Contabilitate in 2020 - Noua procedura pentru Scutirea de TVA
Atentie contabili!
Modificari importante privind scutirea de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti.

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTva.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special
"NOUTATI din Contabilitate in 2020 - Noua procedura pentru Scutirea de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]
Atentie contabili!
NOUTATI din Contabilitate in 2020 - Noua procedura pentru Scutirea de TVA Modificari importante privind scutirea de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti.!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTva.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!

"NOUTATI din Contabilitate in 2020 - Noua procedura pentru Scutirea de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016