Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Vezi aici proiectul de ordin privind taxa auto 2012 si anexele publicate de ANAF

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 17 Ian. 2012 Exclusiv
Tags: taxa auto 2012, anaf, ordin anaf taxa poluare

In categoria Transparenta Decizionala a fost publicat de ANAF proiectul de ordin privind taxa auto pe 2012. Ordinul se refera la stabilirea procedurii privind stabilirea taxei pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule in temeiul prevederilor art. 12 alin. (3) din Hotararea Guvernului nr. 109/2009 privind organizarea si functionarea Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, cu modificarile si completarile ulterioare.


Astfel, in baza prevederilor art. 3 alin. (3) din Normele metodologice de aplicare a Legii nr. 9/2012 privind taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule, aprobate prin Hotararea Guvernului nr. 9/2012 si ale art. 228 alin. (2) din Ordonanta Guvernului nr. 92/2003 privind Codul de procedura fiscala, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, presedintele Agentiei Nationale de Administrare Fiscala a emis Ordinul prin care se aproba Procedura privind stabilirea taxei pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule, prevazuta in anexa nr.1.



Art. 2 - Se aproba modelul si continutul urmatoarelor formulare:

a) "Cerere privind stabilirea taxei pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule", cod 14.13.02.50/c, prevazuta in anexa nr. 2;
b) "Cerere privind stabilirea taxei pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule care fac obiectul contractelor de leasing", cod 14.13.02.50/c.l., prevazuta in anexa nr. 3;
c) "Referat privind stabilirea taxei pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule", prevazut in anexa nr.4;
d) "Decizie privind stabilirea taxei pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule", cod 14.13.02.50, prevazuta in anexa nr. 5;
e) "Decizie privind stabilirea taxei pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule care fac obiectul contractelor de leasing", cod 14.13.02.50/l, prevazuta in anexa nr. 6;
f) "Decizie privind stabilirea diferentelor de taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule ", cod 14.13.02.50/d, prevazuta in anexa nr. 7.

Art. 3 - Caracteristicile de tiparire, modul de difuzare, utilizare si pastrare a formularelor de decizii prevazut la art. 2 sunt prezentate in anexa nr. 8.

Art. 4 - Anexele nr. 1-8 fac parte integranta din prezentul ordin.

Art. 5 - Directia generala proceduri pentru administrarea veniturilor, Directia generala de reglementare a colectarii creantelor bugetare, Directia generala de tehnologia informatiei, Directia generala de administrare a marilor contribuabili din cadrul Agentiei Nationale de Administrare Fiscala si directiile generale ale finantelor publice judetene si a municipiului Bucuresti vor duce la indeplinire prevederile prezentului ordin.

Va reamintim ca procedura privind stabilirea taxei pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule (Anexa 1) poate fi consultata AICI.

De asemenea, Proiectul de Ordin ANAF privind taxa auto 2012 poate fi accesat integral AICI.


Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Vezi aici proiectul de ordin privind taxa auto 2012 si anexele publicate de ANAF":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016