Atentie contabili!


Modificari importante privind planul de conturi!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Cu TVA sau fara? Cum refacturam rata de leasing?

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 20 Mar. 2012 Exclusiv
Tags: leasing, tva, refacturare rata

O societate refactureaza catre alta societate in baza acordului cu societatea de leasing si a contractului intre cele doua firme, rata de leasing si separat asigurarea aferenta de la broker. Vom stabili cum refacturam asigurare din punct de vedere al TVA-ului.




Raspuns:

Operatiunile realizate de catre socioetatea dvs., se incadreaza in categoria serviciilor administrative care se taxeaza prin colectarea TVA la cota standard de 24%, fara a se incadra in categoria operatiunilor scutite cu drept de deducere TVA reglementate prin art. 141 alin. (2) lit. b).

Aduc drept argument prevederile punctului 35^1 alin. (1) prin care se reglementeaza in mod expres faptul ca nu se cuprind in categoria operatiunilor scutite de la art. 141 alin. (2) lit. b) din Codul fiscal operatiunile constand in:
a) servicii de marketing;
b) servicii administrative, precum:
-    acceptarea cererilor de asigurare
-    gestionarea modificarii contractelor si a primelor de asigurare
-    incheierea, administrarea si rezilierea politelor
-    organizarea si managementul sistemului informatic
-    furnizarea de informatii si intocmirea rapoartelor in beneficiul persoanelor impozabile care realizeaza efectiv operatiunile s.f.d.d. relementate prin art. 141 alin. (2) lit. b) din Codul fiscal .

Pentru a considera operatiunea un serviciu de asigurare ca operatiune scutita fara drept de deducere (s.f.d.d.), societatea dvs. ar trebui sa suporte riscul asigurarii bunurilor in baza unei relatii contractuale, aspect reglementat prin normele de aplicare ale aceluiasi art. 141 alin. 2 lit. b). In situatia prezentata, riscul asigurarii in relatia cu beneficiarul este suportat de catre Asigurator care este titularul contractului de asigurare incheiat cu beneficiarul.

Acest aspect este reglementat prin normele de aplicare ale articolului 141 alin. 2 litera b), punctul 35^1 alin. (2).

Practic, societatea dvs. este un prestator care il ajuta pe asigurator sa isi indeplineasca obligatiile contractuale asumate in relatia cu beneficiarul care este in fapt cumparatorul bunurilor , motiv pentru care serviciul prestat este taxabil.

Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Cu TVA sau fara? Cum refacturam rata de leasing?":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]