Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!

O societate refactureaza catre alta societate in baza acordului cu societatea de leasing si a contractului intre cele doua firme, rata de leasing si separat asigurarea aferenta de la broker. Vom stabili cum refacturam asigurare din punct de vedere al TVA-ului.
Raspuns:
Operatiunile realizate de catre socioetatea dvs., se incadreaza in categoria serviciilor administrative care se taxeaza prin colectarea TVA la cota standard de 24%, fara a se incadra in categoria operatiunilor scutite cu drept de deducere TVA reglementate prin art. 141 alin. (2) lit. b).
Aduc drept argument prevederile punctului 35^1 alin. (1) prin care se reglementeaza in mod expres faptul ca nu se cuprind in categoria operatiunilor scutite de la art. 141 alin. (2) lit. b) din Codul fiscal operatiunile constand in:
a) servicii de marketing;
b) servicii administrative, precum:
- acceptarea cererilor de asigurare
- gestionarea modificarii contractelor si a primelor de asigurare
- incheierea, administrarea si rezilierea politelor

Ghidul practic al contabilitatii Legislatie explicata - Exemple detaliate - Monografii contabile complete

Autoturisme pe firma Regim fiscal-contabil

PortalContabilitate ro - acces 12 luni consultanta in scris si telefonica 30 intrebari
- organizarea si managementul sistemului informatic
- furnizarea de informatii si intocmirea rapoartelor in beneficiul persoanelor impozabile care realizeaza efectiv operatiunile s.f.d.d. relementate prin art. 141 alin. (2) lit. b) din Codul fiscal .
Pentru a considera operatiunea un serviciu de asigurare ca operatiune scutita fara drept de deducere (s.f.d.d.), societatea dvs. ar trebui sa suporte riscul asigurarii bunurilor in baza unei relatii contractuale, aspect reglementat prin normele de aplicare ale aceluiasi art. 141 alin. 2 lit. b). In situatia prezentata, riscul asigurarii in relatia cu beneficiarul este suportat de catre Asigurator care este titularul contractului de asigurare incheiat cu beneficiarul.
Acest aspect este reglementat prin normele de aplicare ale articolului 141 alin. 2 litera b), punctul 35^1 alin. (2).
Practic, societatea dvs. este un prestator care il ajuta pe asigurator sa isi indeplineasca obligatiile contractuale asumate in relatia cu beneficiarul care este in fapt cumparatorul bunurilor , motiv pentru care serviciul prestat este taxabil.

Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Articole similare
PFA infiintat in 2024. Taxe, impozite si declaratiiNormele metodologice si schema de aplicare a programului IMM LEASING de echipamente si utilaje, publicate in monitor (HG. 766/2020)Tratamentul TVA in Romania dupa achizitia unui mijloc de transportPatronatul caselor de marcat a solicitat ANAF reducerea numarului de documente din dosarul de atribuire a NUINoutati legislatie Fiscala 22-26 decembrie 2008 - Monitorul OficialUltimele articole
TVA si cheltuielile auto: Cand ai deducere integralaLEASING operational autovehicul. Deductibilitate cheltuieli si TVA in acest cazAjustare TVA. Cum se procedeaza in cazul bunurilor de capital achizitionate prin LEASINGAjustare pozitiva a TVA. Cum sa procedati in cadrul unui LEASING financiarTVA deductibil. Cum se deduc bonurile fiscale de combustibilArticole similare
Prestare servicii de transport intern. Cum emitem factura de diferente curs valutar?Care sunt declaratiile fiscale cu termen in luna aprilie 2016?Transportul de marfa, la control! Amenzi in cadrul proiectului Transport Security ActivitiesFirmele nu mai sunt obligate sa certifice declaratiile fiscale. Noutati OUG 8/2014Ordinul 450 din 2013 reglementeaza depunerea contestatiilor la ANAFUltimele articole
TVA de recuperat prescris: scadere automata din fisa de rol si ajustare contabilaE-TVA: De ce ti se dubleaza TVA-ul si cum justifici diferenteleCifra de afaceri. TVA lunar devine OBLIGATORIU daca ai depasit 100.000 euroMijloace fixe. Tratament TVA in cazul vanzarilor de masini in UEAplicarea TVA la incasare. Conditii, termene si erori frecvente in 2025
Atentie, contabili!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"TVA exigibil si neexigibil. Corelatii intre decontul de TVA si balanta. Cum procedam"