Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Incetarea tuturor contractelor de munca. Declaratia de mentiuni

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 14 Apr. 2020 Exclusiv
Tags: declaratia 700, incetare contract de munca, cerere de dizolvare, registrul comertului

Care este procedura pe care trebuie sa o urmeze o firma care a incetat toate contractele de munca pe data de 20.02.2020 si a depus cerere de dizolvare la Registrul Comertului in luna martie 2020? Se depune declaratia 700 pentru scoaterea din evidenta a contributiilor sociale? Raspunsul il va oferi specialistul nostru in cele ce urmeaza.

Consultantul fiscal Olga Crevelescu ne arata ca, potrivit Instructiunilor de completare (OPANAF 3725/2017), formularul 700, declaratia pentru inregistrarea/modificarea in mediu electronic a categoriilor de obligatii fiscale declarative inscrise in vectorul fiscal se completeaza si se transmite ori de cate ori contribuabilii/platitorii solicita, ulterior inregistrarii fiscale, inregistrarea in vectorul fiscal a unor noi categorii de obligatii fiscale sau modificarea categoriilor de obligatii fiscale declarative inscrise initial in vectorul fiscal. Declaratia se transmite exclusiv prin mijloace electronice de transmitere la distanta, prin intermediul internetului, pe site-ul Agentiei Nationale de Administrare Fiscala.
 
Modificarile ulterioare ale datelor din declaratia de inregistrare fiscala trebuie aduse la cunostinta organului fiscal central, in termen de 15 zile de la data producerii acestora, prin completarea si depunerea declaratiei de mentiuni, conform art. 88 alin. (1) din Codul de procedura fiscala.
 
Prin urmare, chiar daca societatea se afla in lichidare, nu exista un motiv pentru care sa nu va indepliniti aceasta obligatie si veti depune formularul 700 (online) sau 010 (la ghiseu) pentru modificarea vectorului fiscal in sensul scoaterii societatii din evidenta ca platitor de impozit pe veniturile din salarii si contributii incepand cu data de 1 martie 2020.
 
 
 
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Incetarea tuturor contractelor de munca. Declaratia de mentiuni":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Articole similare

HOTARAREA GUVERNULUI nr. 37 din 2010
Mai multe articole despre incetare contract de munca
Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016