Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Adriean Videanu devine politaiul Concurentei si al Protectiei Consumatorului

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 21 Iul. 2010
Tags: observator al preturilor, protectia consumatorului

Ministrul Economiei a anuntat introducerea unui observator al preturilor, scopul fiind, in opinia acestuia, crearea concurentei intre comercianti Consiliul Concurentei si Autoritatea Nationala pentru ...


Ministrul Economiei a anuntat introducerea unui observator al preturilor, scopul fiind, in opinia acestuia, crearea concurentei intre comercianti

Consiliul Concurentei si Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorului ar urma sa descopere practicile neconcurentiale si abuzurile comerciantilor prin intermediul unui portal pe care Ministerul Economiei, condus de Adriean Videanu, il va lansa in acest an si in care vor fi postate preturile marfurilor de baza din hipermarketuri, supermarketuri, lanturile de magazine si din piete.

Potrivit ministrului, inspectorii ANPC vor colinda 1.400 de puncte de monitorizare din tara si vor colecta preturile pentru asa-numitul Observator la preturilor. „Obiectivele propuse sunt unele de creare a competitiei reale intre comercianti, informarea corecta a cetateanului asupra evolutiei preturilor si, daca este cazul, identificarea practicilor neconcurentiale, iar aici ANPC si Consiliul Concurentei pot interveni daca se constata astfel de lucruri.

Costul infiintarii acestui Observator sunt minimale”, a precizat Videanu. Potrivit acestuia, nicio autoritate a statului nu va interveni in decizia unui comerciant sau a unui consumator daca se respecta legea, insa intentia ministerului este aceea de a genera prin acest Observator o diminuare a preturilor.

Oficialul a dat ca exemplu Grecia, care a aplicat un astfel de demers, iar dupa trei luni s-a constatat ca preturile au scazut cu aproape 7%. „Observatorul se doreste a fi o masura de natura administrativa si preventiva pentru a corecta informarea cetateanului, in ideea de a lua deciziile cele mai corecte, pentru ca in perioada de criza pot sa apara speculatii in piata. Cred ca acest Observator va avea eficienta scontata”, a afirmat Videanu.

Practic, cetatenii care doresc sa se informeze despre preturile la o serie de produse pot accesa un site unde vor fi trecute toate informatiile.

Deocamdata, proiectul este in faza de evaluare, iar prevederile lui vor fi discutate cu marii retaileri, existand chiar posibilitatea sa fie postate si preturile serviciilor.

„Gospodinele vor naviga pe site”
Sorin Minea, presedintele Romalimenta, spune ca declaratiile ministrului Videanu nu au nicio legatura cu vreo lege existenta in tara si ca, in treacat fie spus, „n-am inteles nimic din ce vrea sa faca dansul. Este cu totul altceva fata de ce am discutat anterior cu domnia sa”, adauga Minea.

Ideea ministrului Videanu de a infiinta un site unde sa fie listate toate preturile la produse si unde fiecare comerciant sa-si faca reclama a fost privita cu ironie de presedintele Romalimenta. „Banuiesc ca gospodinele din tara ar fi foarte incantate sa navigheze pe acest site”, a declarat Sorin Minea. El a adaugat ca, din cate a auzit, „gurile rele spun ca ar exista o firma interesata sa faca acest site si probabil aceasta este ratiunea abdicarii de la cele discutate anterior cu noi de catre ministrul Videanu”.

In rest, propunerile ministrului sunt, de fapt, o redenumire a unor lucruri care deja se fac in Romania. Monitorizarea preturilor la produsele de baza se face in cadrul Ministerului Agriculturii, a mai spus sursa citata.

Sursa Financiarul 21/07/2010

Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Adriean Videanu devine politaiul Concurentei si al Protectiei Consumatorului":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016