Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Investitorii austrieci au criticat fiscalitatea excesiva din Romania

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 26 Ian. 2011
Tags: cisr, tva,

Camera Consultatilor Fiscali din Romania a gazduit un Seminar romano-austriac pe teme de fiscalitate. S-a discutat despre nivelul fiscalitatii din lume, in general, si din Romania, in particular, ...

Camera Consultatilor Fiscali din Romania a gazduit un Seminar romano-austriac pe teme de fiscalitate. S-a discutat despre nivelul fiscalitatii din lume, in general, si din Romania, in particular, concluziile nefiind deloc pe placul autoritatilor romane.

Consiliul Investitorilor Straini din Romania (CISR), reprezentat de Nicolae Done, a tras un prim semnal de alarma, considerand ca majorarea cotei TVA peste noapte a adus implicatii semnificative in cash-flow-ul companiilor si in buzunarul persoanelor. In consecinta, CISR a cerut adoptarea de masuri care sa sustina cresterea si consolidarea capitalurilor, recomandand reducerea cotei Taxei pe Valoarea Adaugata.

La randul sau, Rudolf Lukavky, consilier comercial al Ambasadei Austriei la Bucuresti, a enumerat cateva din problemele cu care se confrunta investitorii straini in Romania: nivelul ridicat al taxelor si impozitelor, birocratia, lipsa de transparenta si aplicarea dificila a drepturilor prevazute de lege. „Nu este un sistem previzibil in Romania iar acest lucru nu ofera incredere investitorilor straini. Un exemplu este introducerea extrem de rapida a noului TVA, in doar cateva zile. In 27 iunie cred ca a fost implementata masura, iar in prima zi din iulie ea deja trebuia deja sa fie valabila. A fost un soc”, a spus Rudolf Lukavky, care a mai criticat „procedurile lente de rambursare a TVA-ului pentru exportatori, mai ales pentru cei cu mai multe cereri. Corespondenta romaneasca a autoritatilor fiscale este greu de inteles pentru companiile straine. A fost mai profitabil sa se astepte de catre exportatori decat sa se continue activitatea si a fost dificil pentru firmele cinstite, a incurajat evaziunea fiscala”.

Un alt participant care a considerat ca nu poate exista evolutie fara reducerea cotelor din impozitare a fost Gottfried Schellmann, presedintele Comitetului Fiscal al Confederatiei Fiscale Europene: „Multe tari au oferit facilitati fiscale pentru investitii. Aceste state si-au reconfigurat sistemele de impozitare pentru a sustine domeniul de cercetare-dezvoltare. Investitorii straini au o pozitie preferentiala. Nu vreau sa vorbesc despre statele noi din UE, ci la statele membre mai vechi. Investitiile sunt masive in aceste state”.

Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Investitorii austrieci au criticat fiscalitatea excesiva din Romania":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016