Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
In Monitorul Oficial nr. 924 din 14 decembrie 2015 a fost publicat Ordinul presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala nr.2727/2015 pentru aprobarea modelului si continutului unor formulare de declaratii informative, dupa cum urmeaza:
- Declaratia informativa privind veniturile de natura salariala sau asimilate salariilor, inclusiv remuneratiile administratorilor si ale altor persoane asimilate acesora, rezidenti ai altor state membre ale UE, realizate in Romania - formularul 402;
- Declaratia informativa privind produsele de asigurari de viata contractate de rezidenti ai altor state ale UE pe teritoriul Romaniei - formularul 403.
Formularul 402
Cine depune formularul: platitorii veniturilor de natura salariala sau asimilate salariilor/remuneratillor administratorilor si ale altor persoane asimilate acestora, care au obligatia calcularii, retinerii si virarii impozitului pe veniturile din astfel de remuneratii, denumiti entitati raportoare.
Cine sunt persoanele pentru care se completeaza formularul: persoanele fizice rezidente in alte state membre ale UE, care:
- au realizat venituri din Romania din salarii sau asimilate salariilor, in baza contractului individual de munca sau in baza raportului de serviciu, dar si din orice alte activitati dependente, la entitatile raportoare din Romania;
- au realizat venituri de la entitatile raportoare din Romania, in calitate de administratori sau persoane asimilate acestora, ca urmare a activitatii de conducere si administrare (de exemplu administratori, directori, membri ai directoratului, membrii consiliului de supraveghere, membrii consiliului de administratie).
Formularul 403
Cine depune formularul: asiguratorii definiti conform Legii nr.32/2000 privind activitatea de asigurare si supravegherea asigurarilor, cu modificarile si completarile ulterioare denumiti entitati raportoare.
Cine sunt persoanele pentru care se completeaza formularul: persoanele fizice rezidente in alte state membre ale UE, care au calitatea de asigurat, beneficiar, platitor de prima, contractant (titular) in cadrul unor polite de asigurari de viata incheiate pe teritoriul Romaniei.
Formularele se depun in format electronic sub forma unui fisier pdf, care are atasat fisierul xml, prin mijloace electronice de transmitere la distanta sau direct la registratura organului fiscal in a carui evidenta entitatea raportoare este inregistrata ca platitor de impozite, taxe, contributii sau se comunica prin posta cu confirmare de primire.
Termenul de depunere al formularelor: anual, pana in ultima zi a lunii februarie a anului curent, pentru anul expirat.
Sursa: AJFP Arges
Autor: Miruna Petrache
Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite prin WhatsApp si Email!
Da Like, Printeaza sau trimite prin WhatsApp si Email!
Votati articolul "Formularul 402 si formularul 403: Noul ordin 2727/2015":
Rating:
Nota: 2.5 din 5 din 2 voturi
Rating:
Nota: 2.5 din 5 din 2 voturi
Articole similare
Termen Formular 402. Noile conditii de depunere in 2017Expira termenul pentru D 394Calendar ANAF: Obligatii fiscale pentru zilele de 26 si 28 februarie
Mai multe articole despre formularul 402
Articole similare
Calendar ANAF: Obligatii fiscale pentru zilele de 26 si 28 februarieExpira termenul pentru D 39428 februarie 2017 este termenul-limita pentru formularele 402 si 403
Mai multe articole despre formularul 403
Articole similare
Subventie PFA cu activitate in agricultura. ImpoziteNou proiect de OUG privind unele masuri fiscale si angajamente externeDin categoria o intrebare pe ziCum se face dovada calitatii de asigurat?Abordarea fiscala a returului de bunuri defecte, cu scopul repararii acestora de catre furnizorUltimele articole
MONOGRAFIE contabila. Indemnizatia pentru reducerea timpului de lucru (OUG 132/2020)Contractele de ASIGURARE sociala in contextul majorarii salariului minim la 2.300 lei (Informare CNPP)Tratament CONTABIL si FISCAL pentru acordarea voucherelor de vacanta, pensia facultativa si asigurarile voluntare de sanatateANAF va finaliza dezvoltarea sistemului informatic SAF - T in luna iulie 2021Guvernul sprijina investiile noi! Se pot depune deja cereri pentru finantare in baza HG 332/2014
Mai multe articole despre asigurare

Atentie contabili!
Modificari importante privind TVA!Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti.
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTva.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special
"MODIFICARI Majore privind TVA. 5 studii de caz + explicatii detaliate"