keyboard_double_arrow_right

Atentie, contabili!

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit
"PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal"!

Adauga adresa de email si DESCARCA GRATUIT raportul realizat de specialisti

PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal
keyboard_double_arrow_left

Amenzi inexistente pentru cei care nu au incheiat asigurarea obligatorie a locuintei?

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Mihaela Pascu la 05 Aug. 2011
Tags: asigurari de locuinta, paid, amenzi asigurare locuinta, polita obligatorie

Incepand de vineri, 5 august, toti cei care nu au incheiat o asigurare obligatorie a locuintei ar trebui sa plateasca o amenda aplicata de primarie. Cu toate acestea, termenul care a fost in


Incepand de vineri, 5 august, toti cei care nu au incheiat o asigurare obligatorie a locuintei ar trebui sa plateasca o amenda aplicata de primarie. Cu toate acestea, termenul care a fost in permanenta in dezbateri, pare sa fi fost nu doar amanat, ci chiar anulat. Mai exact, primariile se feresc sa aplice amenzi. Motivul? 2012 e an electoral.

In mod firesc, data de 5 august ar fi trebuit sa reprezinte ultima zi in care romanii ar fi putut sa isi asigure locuintele impotriva calamitatilor naturale fara sa plateasca o amenda cuprinsa intre 100 si 500 lei. In realitate insa, asa cum au declarat chiar reprezentantii administratiilor locale, aceste amenzi ar putea enerva electoratul.

In acest sens, presedintele Asociatiei Comunelor, Emil Draghici, a declarat: "Nici nu se pune problema de a se aplica amenzi pentru ca niciun primar nu vrea sa-si puna in cap electoratul. Credeti dumneavoastra ca in 2012, an electoral, va fi vreun primar care sa-si amendeze votantii? Eu nu cred".

Intr-adevar, atitudinea cu privire la aplicarea acestor amenzi pare sa fie unanima. Pe langa motivul mentionat anterior, primarii din localitatile mai sarace considera ca, din cauza veniturilor mici ale celor din zonele respective, asigurarea obligatorie a locuintei nu constituie o prioritate.

De asemena, presedintele PAID, Marius Bulugea, a mentionat ca este importanta determinarea cetatenilor sa isi asigure locuintele, mai ales in zona rurala, deoarece, in caz de dezastru, statul nu va mai acorda niciun ajutor financiar.

Tactica adoptata in aceasta perioada de unele primarii a fost sa informeze cat mai multi cetateni din localitatile respective cu privire la obligatia de a-si asigura locuinta. La jumatatea lunii iulie, locuintele asigurate erau in numar de 2,8 milioane (din totalul de 8,3 milioane), ritmul de achizitionare a acestor polite fiind de circa 1.500/zi.

Polita obligatorie de asigurare a locuintei acopera riscurile in caz de cutremur, de inundatii si de alunecari de teren, iar valoarea asigurata este de 20.000 de euro pentru cladirile de tip A (cu structura din beton, caramida sau lemn) si 10.000 de euro pentru cele de tip B(structura din chirpici). In fiecare an se platesc 20 de euro pentru cladirile de tip A si 10 euro pentru cele de tip B.    Singurele cladiri neasigurabile prin lege sunt cele cu risc seismic ridicat sau cele construite fara autorizatie. Politele PAID pot fi achizitionate prin intermediul urmatoarelor companii de asigurari: Astra Asigurari, ABC Asigurari, Ardaf, Carapatica Asig, Certasig, City Insurance, Credit Europe Asigurari, Euroins, Generali, Grawe, Groupama, Platinum, Uniqua.
Autor: Mihaela Pascu

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Urmareste-ne pe Google News

PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

[x]

Informatii vitale despre TVA: deducerea si rambursarea TVA, baza de impozitare, scutiri si operatiuni scutite de TVA.

Atentie contabili!

PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal Modificari importante privind planul de conturi!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016