Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Toti proprietarii care nu isi asigurasera locuinta pana la inceputul lunii august a.c. ar fi trebuit sa plateasca deja amenzi aplicate de catre primariile din localitatile respective. Cu toate acestea insa, chiar daca asa cum precizasera de la bun inceput reprezentantii CSA si Paid, termenul limita era 5 august 2011, multe primarii din tara au anuntat deja ca termenul se va prelungi pana la data de 4 august 2012.
Deciziile luate de reprezentantii primariilor amana cu un an aplicarea Legii nr. 260/2008 care prevede acordarea unei amenzi cuprinse intre 100 si 500 de lei pentru toti proprietarii care nu incheie o polita de asigurare obligatorie a locuintei impotriva dezastrelor. Cei mai multi edili nu doresc sa aplice deocamdata aceste amenzi si nu isi indeplinesc astfel sarcina de a aplica amenzi asa cum prevede legea.Deoarece aceasta prelungire se incheie la data de 4 august, amenzile ar trebui aplicate abia de la 5 august 2012, astfel ca proprietarii ar mai avea la dispozitie inca un an de zile in care sa cumpere aceste polite de asigurare a locuintei. Dispozitiile art. 3 alin (1) din Legea nr. 260/2008 prevede insa ca, de la data la care se implinesc 90 de zile de la data adoptarii normelor de catre Ministerul Administratiei si Internelor si Comisia de Supraveghere a Asigurarilor, emise in aplicarea prezentei legi, persoanele fizice si juridice sunt obligate sa isi asigure impotriva dezastrelor naturale.
MAI a fost insa prima institutie care a precizat ca aceste amenzi vor fi aplicate dupa data de 15 iulie 2011. Termenul a fost insa prelungi de CSA si PAID care au considerat ca acest termen va fi cel din 5 august 2011.
Reprezentantii primariilor considera in continuare ca este mai important ca cetatenii sa isi asigure locuintele si dau dovada de rabdare in cazul localitatilor in care veniturile locuitorilor sunt foarte scazute. Astfel, se doreste ca prelungirea termenului pana la care cetatenii isi pot cumpara polite de asigurare fara sa plateasca amenzi sa aduca o rata mai mare a celor care isi asigura casele.
Pana la data de 1 august a.c., potrivit datelor furnizate de PAID, au fost incheiate la nivelul intregii tari 780.268 de polite PAD, 504.011 dintre acestea fiind incheiate in mediul urban, iar 276.257 in mediul rural.
Abonament PortalContabilitate ro - abonament 12 luni
Ghidul practic al contabilitatii in 2024 Legislatie explicata - Exemple detaliate - Monografii contabile complete
SAF-T pentru Contribuabili Mici
Registrul de Evidenta Fiscala PFA
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Articole similare
Asigurarea de locuinte pentru Ungaria-Romania: 71% la 10%Articole similare
Regim fiscal TVA pentru exportul de bunuriNoutati legislatie Fiscala 10-14 noiembrie 2008 - Monitorul OficialRegimul TVA aplicabil vanzarilor de cartele telefonice prePAIDAchizitie marfa in regim de import. Cum incadram achizitia in jurnal?Proprietarii de locuinte, obligati sa le asigureUltimele articole
Deducere TVA. 3 studii de caz de care au nevoie contribuabiliiRegim fiscal TVA pentru importul de bunuriImport soft pe hardisk. Conditia de livrare DDP. Tratament fiscal TVAImportul de bunuri. Obligatii TVAVeniturile din asigurarile de locuinte vor depasi 100 milioane lei anul acestaArticole similare
Amenzi inexistente pentru cei care nu au incheiat asigurarea obligatorie a locuintei?Atentie contabili!
Modificari importante privind cotele de TVA!Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal"