Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Amanarea la nesfarsit: amenzi abia din 2012 pentru cei care nu isi asigura locuinta

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Mihaela Pascu la 31 Aug. 2011 Exclusiv
Tags: asigurari locuinta, paid, polite pad, amenzi asigurare locuinta

Toti proprietarii care nu isi asigurasera locuinta pana la inceputul lunii august a.c. ar fi trebuit sa plateasca deja amenzi aplicate de catre primariile din localitatile respective. Cu toate acestea insa, chiar daca asa cum precizasera de la bun inceput reprezentantii CSA si Paid, termenul limita era 5 august 2011, multe primarii din tara au anuntat deja ca termenul se va prelungi pana la data de 4 august 2012.

Deciziile luate de reprezentantii primariilor amana cu un an aplicarea Legii  nr. 260/2008 care prevede acordarea unei amenzi cuprinse intre 100 si 500 de lei pentru toti proprietarii care nu incheie o polita de asigurare obligatorie a locuintei impotriva dezastrelor. Cei mai multi edili nu doresc sa aplice deocamdata aceste amenzi si nu isi indeplinesc astfel sarcina de a aplica amenzi asa cum prevede legea.

Deoarece aceasta prelungire se incheie la data de 4 august, amenzile ar trebui aplicate abia de la 5 august 2012, astfel ca proprietarii ar mai avea la dispozitie inca un an de zile in care sa cumpere aceste polite de asigurare a locuintei. Dispozitiile art. 3 alin (1) din Legea nr. 260/2008 prevede insa ca, de la data la care se implinesc 90 de zile de la data adoptarii normelor de catre Ministerul Administratiei si Internelor si Comisia de Supraveghere a Asigurarilor, emise in aplicarea prezentei legi, persoanele fizice si juridice sunt obligate sa isi asigure impotriva dezastrelor naturale.

MAI a fost insa prima institutie care a precizat ca aceste amenzi vor fi aplicate dupa data de 15 iulie 2011. Termenul a fost insa prelungi de CSA si PAID care au considerat ca acest termen va fi cel din 5 august 2011.

Reprezentantii primariilor considera in continuare ca este mai important ca cetatenii sa isi asigure locuintele si dau dovada de rabdare in cazul localitatilor in care veniturile locuitorilor sunt foarte scazute. Astfel, se doreste ca prelungirea termenului pana la care cetatenii isi pot cumpara polite de asigurare fara sa plateasca amenzi sa aduca o rata mai mare a celor care isi asigura casele.

Pana la data de 1 august a.c., potrivit datelor furnizate de PAID,  au fost incheiate la nivelul intregii tari  780.268 de polite PAD,  504.011 dintre acestea fiind incheiate in mediul urban,  iar 276.257 in mediul rural.

Autor: Mihaela Pascu

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Amanarea la nesfarsit: amenzi abia din 2012 pentru cei care nu isi asigura locuinta":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016