Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!

Agentia Nationala de Administrare Fiscala informeaza ca incepand cu data de 1 iulie 2010, potrivit prevederilor Ordonantei de urgenta a Guvernului nr.58/2010 pentru modificarea si completarea Legii ...
Agentia Nationala de Administrare Fiscala informeaza ca incepand cu data de 1 iulie 2010, potrivit prevederilor Ordonantei de urgenta a Guvernului nr.58/2010 pentru modificarea si completarea Legii nr.571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, persoanele fizice, beneficiare de venit din transferul titlurilor de valoare, altele decat partile sociale si valorile mobiliare in cazul societatilor inchise, au obligatia stabilirii trimestriale a castigului net/pierderii nete, calcularii si virarii impozitului reprezentand plata anticipata in contul impozitului pe castigul net anual impozabil.Impozitul de plata/de restituit pentru perioada de raportare, reprezentand plata anticipata, se calculeaza de persoana fizica, beneficiara de venit, ca diferenta intre impozitul pe castigul net determinat la sfarsitul fiecarui trimestru si impozitul aferent trimestrului anterior si se declara pana la data de 25 a lunii urmatoare trimestrului de raportare.
Castigul net/pierderea neta se determina la sfarsitul fiecarui trimestru, ca diferenta intre castigurile si pierderile inregistrate cumulat de la inceputul anului pana la sfarsitul trimestrului de raportare.
Impozitul pe castigul net se stabileste la sfarsitul fiecarui trimestru, prin aplicarea cotei de 16% asupra castigului net, la sfarsitul trimestrului de raportare.
Pentru perioada 01.07.2010 - 31.12.2010, la stabilirea platilor anticipate se vor avea in vedere numai castigurile si pierderile aferente tranzactiilor cu titluri de valoare efectuate incepand cu data de 1 iulie 2010.
A.N.A.F. a publicat pe site-ul propriu, www.anaf.ro, la sectiunea “Toate formularele cu explicatii”, formularul 225 “Declaratie privind stabilirea impozitului reprezentand plata anticipata trimestriala in contul impozitului pe castigul net anual impozabil pentru castigurile obtinute din transferul titlurilor de valoare, altele decat partile sociale si valorile mobiliare in cazul societatilor inchise”. Formularul se completeaza de catre contribuabili pe baza informatiilor transmise de intermediari, societatile de administrare a veniturilor sau alti platitori de venit, conform instructiunilor prevazute in Ordinul Presedintelui A.N.A.F. nr. 2.600/2010.
Plata impozitului se realizeaza in contul de venituri ale bugetului de stat 20.03.01.09 “Venituri ale bugetului de stat - Impozit pe venituri din transferul titlurilor de valoare” care se deschide pe codul numeric personal sau numarul de identificare fiscala al contribuabilului persoana fizica.

Planul de conturi general Functiunea si corespondenta conturilor

Ghidul practic al contabilului din domeniul constructiilor

Marea Carte Verde a Monografiilor Contabile 2025

Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Articole similare
TVA - Operatiuni aparent triunghiulare (false)Sunteti la curent cu prevederile referitoare la utilizarea caselor de marcat din proiectul de OUG?Declaratia 390. Regimul TVA. IMPOZITul pe veniturile nerezidentilorControale ANAF 2023. Seful institutiei anunta continuarea inspectiilor pentru combaterea muncii la negruVenituri din chirii in lei si euro. Ce obligatii declarative au persoanele fiziceUltimele articole
Declaratia Unica. Cand se depune si cand NU, in cazul persoanelor fizice care obtin venituri din chiriiIMPOZITul pe venit. Conditii pentru acordarea scutirii IMPOZITuluiIMPOZIT dividende. Persoanele nerezidente platesc IMPOZIT de 10% in Romania?Deductibilitate cheltuieli. IMPOZITul auto si alte aspecte fiscale relevante pentru firme IMPOZIT venituri din pensii. MODIFICARI importante aduse de OUG 11/2025Articole similare
Facturi neincasate si initiere faliment. Cum procedeaza firma pentru a avea castig?Factura pentru livrari de combustibilNoutati privind formularul 394. Ce clarificari aduc FinanteleA fost aprobat modelul unic al certificatului de concediu medical. Instructiuni si mod de completare (Ordinul 1092/2020)Studiu de caz: Regimul de deducere TVA in cazul unui leasing financiarUltimele articole
Sponsorizare ONG. 3 studii de caz utile contribuabililorBon fiscal de peste 100 euro. Conditii pentru a putea deduce TVA-ulCoduri SAF-T. Codurile SAF-T in cazul operatiunilor supuse TVA la incasareImpozit pe profit. 4 exemple utile pentru calcularea impozitului si recuperarea pierderilor fiscaleErori la inregistrarea facturilor. Rectificare D390 si D300
Atentie, contabili!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz"