Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Boc: Vladescu nu a avut mandat sa vorbeasca de cota unica. Ministrii sa nu discute teme neaprobate

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 14 Iul. 2010
Tags: tva, guvern

Premierul Emil Boc a declarat, marti, ca ministrul Finantelor nu a avut mandat pentru a dezbate public tema cotei unice si a impozitarii progresive, care nu a fost analizata si aprobata in Guvern, si ...

Premierul Emil Boc a declarat, marti, ca ministrul Finantelor nu a avut mandat pentru a dezbate public tema cotei unice si a impozitarii progresive, care nu a fost analizata si aprobata in Guvern, si a interzis ministrilor sa mai introduca in discutia publica subiecte care nu au avizul Executivului.

El a tinut sa se refere la acest subiect inanitea reuniunii comitetului interministerial pentru monitorizarea absorbtiei fondurilor comunitare, aratand ca regreta ca ministrul Finantelor nu este prezent la aceasta sedinta, ci a trebuit sa plece la Bruxelles, dar ca doreste sa transmita un mesaj celorlalti ministri aflati la sedinta.

La reuniune au fost prezenti ministrii Blaga, Seitan, Videanu, Borbely, Berceanu, Udrea, Sandu, Funeriu si Kelemen.

"Vreau sa spun foarte clar si raspicat pentru toti ministrii: va interzic in mod expres sa introduceti in dezbatere publica teme si proiecte care nu au fost discutate si aprobate in Guvern. Din acest punct de vedere, vreau sa fiu foarte clar - ministrul Finantelor nu a avut si nu are niciun fel de mandat pentru a dezbate public tema cotei unice sau a impunerii impozitarii progresive. Va solicit tututor sa ramaneti in acest mesaj clar al Guvernului: nimeni nu discuta inainte ca in Guvern sa avem o analiza, o decizie", a spus Boc ministrilor.

Premierul a mai aratat ca actualul Cabinet si-a pus "mandatul pe masa" aparand cota unica de impozitare si ca membrii Guvernului trebuie sa transmita opiniei publice mesaje unitare.

"V-as ruga sa nu uitati faptul ca acest Guvern si-a pus mandatul pe masa in a-si angaja raspunderea in fata Parlamentului si a apara cota unica si TVA. Nu a fost posibil pana la urma in cazul TVA, pentru ca am avut decizia Curtii Constitutionale, dar acest Guvern a facut gesturi politice majore de a apara aceste lucruri la care s-a angajat in decursul timpului. Problema cotei unice nu este o tema de seminar, este o decizie politica extrem de importanta si care nu poate fi expediata printr-o declaratie intr-o publicatie, oricare ar fi ea", a conchis Boc.


Romania ar trebui sa treaca de la 1 ianuarie 2011, dupa sase ani de cota unica, la un sistem de impozitare progresiva a veniturilor, inclusiv a tuturor pensiilor, concomitent cu scaderea TVA, sustine ministrul Finantelor Publice, Sebastian Vladescu. SURSA: Mediafax

Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Boc: Vladescu nu a avut mandat sa vorbeasca de cota unica. Ministrii sa nu discute teme neaprobate":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016