Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Ce decizii fiscale ia un stat european deloc lipsit de probleme economice si sociale, dar bine dotat cu competente macroeconomice? Scade, printre altele, taxa pe valoarea adaugata pentru ...
Ce decizii fiscale ia un stat european deloc lipsit de probleme economice si sociale, dar bine dotat cu competente macroeconomice?
– Scade, printre altele, taxa pe valoarea adaugata pentru restaurante la 5,5%, incepand cu data de 1 iulie a.c.
Potrivit acordului semnat de stat si sindicate, patronii de restaurante din Franta, in schimbul diminuarii cotei de TVA aplicabile acestei activitati, se obliga la a scadea preturile cu 11,8% pentru o serie de produse, precum cafeaua, apa minerala si meniul zilei.
Fiecare patron va alege sapte produse sau familii de produse dintr-o lista de zece, stabilita in cadrul acordului.
De asemenea, detinatorii de afaceri cu restaurante din Franta vor angaja, in maximum 3 ani, 40.000 de persoane, dintre care 20.000 prin contracte de ucenicie sau de formare profesionala.
La fel ca si alte state europene, Franta aplica mai multe cote de TVA: 19,6% pentru toate activitatile impozabile carora nu le-au fost stabilite cote speciale, 5,5% pentru anumite produse alimentare, bunuri necesare in agricultura si produse culturale, precum si o cota speciala de 2,1% pentru anumite medicamente, reprezentatii teatrale si publicatii de presa.
De ce acest editorial despre Franta si despre deciziile fiscale ale acestui stat referitoare la taxa pe valoarea adaugata?
Pentru ca este un exemplu foarte bun pentru ceea ce inseamna a face politica fiscala in sprijinul si in avantajul intreprinzatorului. De ce sa faci tot ceea ce faci in avantajul intreprinzatorului? Pentru ca prosperitatea economica a unui stat – a oricarui stat! – depinde in cea mai mare masura de prosperitatea oamenilor de afaceri, indiferent de anvergura acestora.
Contraexemplu la fel de concludent, exemplu perfect pentru ceea ce inseamna a face pseudo-politica fiscala in totalul dezavantaj al intreprinzatorului si, implicit, al tau, al statului?
Manual de politici contabile - Stick USB
Ghidul practic al contabilitatii in 2024 Legislatie explicata - Exemple detaliate - Monografii contabile complete
Registrul de Evidenta Fiscala PFA
Manualul Contabilului Incepator - stick USB
– La masa discutiilor cu sindicatele, M.F.P. garanta ca introducerea impozitului forfetar se va face numai la pachet, pachet cu anumite deductibilitati privind cheltuielile cu reparatiile la masini, cu combustibilul si cu TVA la achizitia de vehicule. ...Inutil de precizat ca nu a fost vorba, in realitate, decat despre o cacealma!
Drepturile de proprietate intelectuala asupra continutului acestui articol apartin Editurii Rentrop & Straton. Articolul poate fi preluat in limita a 500 de caractere, cu conditia sa fie insotit de textul: "Sursa: Portalul infotva.ro" si link catre www.infotva.ro . In caz contrar, vom actiona conform legilor privind protectia drepturilor de proprietate intelectuala
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Articole similare
Romania si Germania sunt pe primele locuri la ponderea IMM-urilor in economieMostre realizate de societate si neacordate beneficiarilor. Ce tratament fiscal si contabil se aplica?VIDEO: Inregistrarea facturii receptionate cu intarziereANAF modifica o noua declaratie de TVAAtentie la declaratiile cu termen la 25 noiembrieUltimele articole
Calendar ANAF: Declaratii fiscale scadente in 25 noiembrie 2024Proiect: Noi ajustari privind Procedura de modificare, din oficiu, a vectorului fiscal cu privire la TVAMiercuri, 20 noiembrie 2024, termenul limita de depunere a unor declaratii fiscale importanteMicrointreprindere in 2024. Cum poate iesi prin optiune de la plata TVAE-Transport: Cum se declara valoarea totala a bunurilor pentru obtinerea codului UITArticole similare
Ordinul 112/2015 pentru aprobarea unor formulare din domeniul TVAUn membru al Guvernului spune ca reducerea TVA la alimente ar trebui discutataInchiriere imobil in regim de scutire. Tratament TVARegimul special pentru intreprinderile miciOptiunea de renuntare la calitatea de platitor de TVAUltimele articole
Calendar ANAF: Declaratii fiscale scadente in 25 noiembrie 2024Proiect: Noi ajustari privind Procedura de modificare, din oficiu, a vectorului fiscal cu privire la TVAMicrointreprindere in 2024. Cum poate iesi prin optiune de la plata TVACe OBLIGATII au persoanele care utilizeaza sistemul E-TVA, implementat din 1 august 2024Cladiri inchiriate catre persoane juridice. Se aplica modificari din 2025 cu privire la impozit?Atentie contabili!
Modificari importante privind cotele de TVA!Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal"