Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!

Ce decizii fiscale ia un stat european deloc lipsit de probleme economice si sociale, dar bine dotat cu competente macroeconomice? Scade, printre altele, taxa pe valoarea adaugata pentru ...
Ce decizii fiscale ia un stat european deloc lipsit de probleme economice si sociale, dar bine dotat cu competente macroeconomice?
– Scade, printre altele, taxa pe valoarea adaugata pentru restaurante la 5,5%, incepand cu data de 1 iulie a.c.
Potrivit acordului semnat de stat si sindicate, patronii de restaurante din Franta, in schimbul diminuarii cotei de TVA aplicabile acestei activitati, se obliga la a scadea preturile cu 11,8% pentru o serie de produse, precum cafeaua, apa minerala si meniul zilei.
Fiecare patron va alege sapte produse sau familii de produse dintr-o lista de zece, stabilita in cadrul acordului.
De asemenea, detinatorii de afaceri cu restaurante din Franta vor angaja, in maximum 3 ani, 40.000 de persoane, dintre care 20.000 prin contracte de ucenicie sau de formare profesionala.
La fel ca si alte state europene, Franta aplica mai multe cote de TVA: 19,6% pentru toate activitatile impozabile carora nu le-au fost stabilite cote speciale, 5,5% pentru anumite produse alimentare, bunuri necesare in agricultura si produse culturale, precum si o cota speciala de 2,1% pentru anumite medicamente, reprezentatii teatrale si publicatii de presa.
De ce acest editorial despre Franta si despre deciziile fiscale ale acestui stat referitoare la taxa pe valoarea adaugata?
Pentru ca este un exemplu foarte bun pentru ceea ce inseamna a face politica fiscala in sprijinul si in avantajul intreprinzatorului. De ce sa faci tot ceea ce faci in avantajul intreprinzatorului? Pentru ca prosperitatea economica a unui stat – a oricarui stat! – depinde in cea mai mare masura de prosperitatea oamenilor de afaceri, indiferent de anvergura acestora.
Contraexemplu la fel de concludent, exemplu perfect pentru ceea ce inseamna a face pseudo-politica fiscala in totalul dezavantaj al intreprinzatorului si, implicit, al tau, al statului?

Examen Consultant Fiscal 2025

Cartea verde a Contabilitatii varianta online

PortalContabilitate ro - acces 12 luni consultanta in scris si telefonica 30 intrebari
– La masa discutiilor cu sindicatele, M.F.P. garanta ca introducerea impozitului forfetar se va face numai la pachet, pachet cu anumite deductibilitati privind cheltuielile cu reparatiile la masini, cu combustibilul si cu TVA la achizitia de vehicule. ...Inutil de precizat ca nu a fost vorba, in realitate, decat despre o cacealma!
Drepturile de proprietate intelectuala asupra continutului acestui articol apartin Editurii Rentrop & Straton. Articolul poate fi preluat in limita a 500 de caractere, cu conditia sa fie insotit de textul: "Sursa: Portalul infotva.ro" si link catre www.infotva.ro . In caz contrar, vom actiona conform legilor privind protectia drepturilor de proprietate intelectuala

Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Articole similare
Inregistrarea in scopuri de TVA intarziata. Cum se poate rezolva situatia?Contract de leasing financiar autovehicul. Inregistrari contabileAchizitii de servicii intracomunitare. Ce implicatii TVA exista?Dreptul de deducere a TVARefacturare costuri catre client. Tratament TVA cheltuieliUltimele articole
Nerezidentii inregistrati in scopuri de TVA in Romania sunt OBLIGATI sa raporteze in SAF-T din 2025?Factura achizitie non-UE. Care este regimul TVAFacturile de avans. Cota de TVA va fi de 9% sau de 19%TVA imobiliare. Care este regimul TVA in cazul livrarii de constructii mai vechi de 2025Platitor de TVA. Cum poate iesi de la TVA prin optiuneArticole similare
Obligatiile declarative ale lunii octombrie. TermeneDeclaratia 390: unde scriem o factura de avans de la un furnizor intracomunitar?Societate in faliment: inregistrarea evaluarii activelor si scutirea/ajustarea TVANoile instructiuni de corectare a erorilor materiale din deconturile de TAXA pe valoarea adaugataVicii de calitate pe care le constata la produsele facturateUltimele articole
Factura achizitie non-UE. Care este regimul TVATVA imobiliare. Care este regimul TVA in cazul livrarii de constructii mai vechi de 2025D406 in 2025. Cum se inregistreaza in D406 serviciile intracomunitareCCF propune modificari asupra proiectului pe TVA al Finantelor. Firmele mici ar putea fi afectateSponsorizare ONG. 3 studii de caz utile contribuabililor
Atentie, contabili!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz"