Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!

Ce decizii fiscale ia un stat european deloc lipsit de probleme economice si sociale, dar bine dotat cu competente macroeconomice? Scade, printre altele, taxa pe valoarea adaugata pentru ...
Ce decizii fiscale ia un stat european deloc lipsit de probleme economice si sociale, dar bine dotat cu competente macroeconomice?
– Scade, printre altele, taxa pe valoarea adaugata pentru restaurante la 5,5%, incepand cu data de 1 iulie a.c.
Potrivit acordului semnat de stat si sindicate, patronii de restaurante din Franta, in schimbul diminuarii cotei de TVA aplicabile acestei activitati, se obliga la a scadea preturile cu 11,8% pentru o serie de produse, precum cafeaua, apa minerala si meniul zilei.
Fiecare patron va alege sapte produse sau familii de produse dintr-o lista de zece, stabilita in cadrul acordului.
De asemenea, detinatorii de afaceri cu restaurante din Franta vor angaja, in maximum 3 ani, 40.000 de persoane, dintre care 20.000 prin contracte de ucenicie sau de formare profesionala.
La fel ca si alte state europene, Franta aplica mai multe cote de TVA: 19,6% pentru toate activitatile impozabile carora nu le-au fost stabilite cote speciale, 5,5% pentru anumite produse alimentare, bunuri necesare in agricultura si produse culturale, precum si o cota speciala de 2,1% pentru anumite medicamente, reprezentatii teatrale si publicatii de presa.
De ce acest editorial despre Franta si despre deciziile fiscale ale acestui stat referitoare la taxa pe valoarea adaugata?
Pentru ca este un exemplu foarte bun pentru ceea ce inseamna a face politica fiscala in sprijinul si in avantajul intreprinzatorului. De ce sa faci tot ceea ce faci in avantajul intreprinzatorului? Pentru ca prosperitatea economica a unui stat – a oricarui stat! – depinde in cea mai mare masura de prosperitatea oamenilor de afaceri, indiferent de anvergura acestora.
Contraexemplu la fel de concludent, exemplu perfect pentru ceea ce inseamna a face pseudo-politica fiscala in totalul dezavantaj al intreprinzatorului si, implicit, al tau, al statului?

Autoturisme pe firma Regim fiscal-contabil

Consilier Taxe si Impozite pentru Contabili 12 actualizari

Portal Persoane Fizice - acces 12 luni consultanta in scris si telefonica 30 intrebari
– La masa discutiilor cu sindicatele, M.F.P. garanta ca introducerea impozitului forfetar se va face numai la pachet, pachet cu anumite deductibilitati privind cheltuielile cu reparatiile la masini, cu combustibilul si cu TVA la achizitia de vehicule. ...Inutil de precizat ca nu a fost vorba, in realitate, decat despre o cacealma!
Drepturile de proprietate intelectuala asupra continutului acestui articol apartin Editurii Rentrop & Straton. Articolul poate fi preluat in limita a 500 de caractere, cu conditia sa fie insotit de textul: "Sursa: Portalul infotva.ro" si link catre www.infotva.ro . In caz contrar, vom actiona conform legilor privind protectia drepturilor de proprietate intelectuala

Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Articole similare
Studiu de caz: Regimul TVA in cazul facturilor pentru servicii factoringObligatie inregistrare in scop de TVA. Care sunt criteriile de inregistrare de care va trebui sa tinem cont?Economia nu se poate dezvolta fara plati electroniceVanzare produse prin EMAG catre persoane fizice din alte state membre. Regim TVADepasire plafon de 100.000 euro. Trecere la impozit pe profit si TVA lunarUltimele articole
Majorare TVA de la 1 august 2025. Ce cota se va aplica pentru avansul deja incasat la apartamenteBon fiscal. Se mai poate deduce TVA-ul in baza unui bon fiscal in 2025?Achizitie intracomunitara. Cand si cum se face trecerea la TVA lunarFirma neplatitoare de TVA. Are obligatii fiscale de plata si de raportare TVA?Controale ANAF. Greseala frecventa privind TVA in cazul refacturariiArticole similare
Zoom fiscal: Regularizarea conturilor de TVATVA platit in vama: regim fiscalCum procedam daca pe factura au fost trecute date eronate?Cum facem ajustarea TVA la anularea inregistrarii in scopuri de TVA? Exemple de ajustareMarti, 8 mai, e ultima zi de depunere pentru Declaratia 092Ultimele articole
Panourile fotovoltaice. Reguli, cote TVA si TAXA de timbru verdeTollRo. Noua TAXA de drum pentru transportatori, cu aplicabilitate din 2026TAXArea inversa generalizata. Risc fiscal sau reforma?SAF-T si erorile XML. De ce apare problema si cum o rezolviTVA imobiliare. Conditii pentru aplicarea cotei de TVA de 9%
Atentie, contabili!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"TVA exigibil si neexigibil. Corelatii intre decontul de TVA si balanta. Cum procedam"