Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Citesti, deci platesti!

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 25 Iul. 2008
Tags: tva, cota de tva

Mai mult de jumatate dintre romani (53%) nu citesc carti, iar 37% nici macar ziare, arata un sondaj CURS. Macar din acest punct de vedere, decizia unor reviste si cotidiene de a oferi alaturi de ...

Mai mult de jumatate dintre romani (53%) nu citesc carti, iar 37% nici macar ziare, arata un sondaj CURS. Macar din acest punct de vedere, decizia unor reviste si cotidiene de a oferi alaturi de publicatii si cate un volum este de salutat. Poate ca asa vor pune mana pe o carte, macar la propriu, si cei aproximativ 20% din romani care prefera presa, dar nu inghit cartile.

Doar 2% din romani citesc mai mult de trei ore pe zi, si numai o persoana din zece obisnuieste sa se delecteze cu o carte mai mult de o ora pe zi. Un roman din cinci citeste zilnic, insa mai putin de o ora. Cel putin asa sustin cei chestionati. Ca intotdeauna, realitatea bate filmul. Sondajul arata mai mult cat ar vrea ei sa citeasca, nu cat citesc efectiv.

Din ce motive nu reusesc acest lucru nu ne poate spune sondajul! Impactul televiziunii poate fi o explicatie (36% din romani petrec mai mult de 3 ore in fata micului ecran) si timpul alocat serviciului ori familiei – alta. Cauzele dezinteresului romanilor pentru carti sunt multiple, insa nici pretul nu este de neglijat.

Iar taxele sunt, ca in orice alta activitate, impovaratoare. De la 1 ianuarie 2008 a aparut insa o raza de soare si in acest domeniu: TVA-ul aplicat cartilor iesite din tipografie va fi de 9% (acelasi cu cel platit in librarii), si nu de 19% cat era pana acum. Pentru ca, pana la 1 ianuarie 2008, tipografiile facturau editorilor TVA de 19%, in timp ce in librarii cartile se vindeau cu un TVA redus de 9%.

Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Citesti, deci platesti!":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016