Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
A.N.A.F. : Inspectorii fiscali au stabilit, in luna iunie, sume suplimentare la bugetul general consolidat de 907.737.563 lei Agentia Nationala de Administrare Fiscala, prin intermediul organelor de ...
A.N.A.F. : Inspectorii fiscali au stabilit, in luna iunie, sume suplimentare la bugetul general consolidat de 907.737.563 lei
Agentia Nationala de Administrare Fiscala, prin intermediul organelor de inspectie fiscala din cadrul structurilor teritoriale si centrale, a efectuat, in luna iunie 2010, 9.670 actiuni la contribuabili persoane fizice si juridice.
In urma constatarilor organelor de inspectie fiscala, au fost stabilite sume suplimentare la bugetul general consolidat in valoare de 907.737.563 lei si diminuata pierderea fiscala cu suma de 88.758.645 lei.
Totodata, pentru deficientele constatate au fost aplicate 2.123 amenzi contraventionale in suma totala de 4.445.187 lei si au fost inaintate organelor abilitate in vederea continuarii cercetarilor 346 sesizari penale pentru un prejudiciu de 516.082.080 lei.
In vederea asigurarii colectarii creantelor fiscale, organele de inspectie fiscala au dispus masuri asiguratorii (sub forma popririi asiguratorii si sechestrului asiguratoriu asupra bunurilor mobile si/ sau imobile proprietate a debitorului, precum si asupra veniturilor acestuia) la 403 de contribuabili pentru suma de 317.153.108 lei.
De asemenea, in luna iunie a fost continuata actiunea de impunere a persoanelor fizice care au efectuat tranzactii imobiliare, fiind efectuate 155 de verificari (96 de controale inopinate si 59 inspectii fiscale), in urma carora au fost stabilite sume suplimentare reprezentand TVA de 41.817.432 lei.
Operare SAGA Exemple practice si recomandari
Cartea verde a Contabilitatii varianta online
Manual de politici contabile - Stick USB
Pentru continuarea cercetarilor de catre organele abilitate, au fost inaintate 4 sesizari penale pentru un prejudiciu de 580.322 lei si au fost instituite 34 de masuri asiguratorii pentru suma de 10.926.803 lei.
Principalele deficiente constatate, care au condus la calcularea de obligatii fiscale suplimentare si, respectiv, aplicarea de amenzi contraventionale si intocmirea de sesizari penale, au fost: sustragerea de la plata taxelor si impozitelor, nedeclararea veniturilor impozabile, intocmirea incompleta si necorespunzatoare a actelor si documentelor contabile, nefunctionarea la sediul social declarat, inregistrarea in evidenta contabila de facturi fiscale emise de societati tip ”fantoma”, efectuarea de tranzactii fictive.
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Articole similare
Rata de impozitare a profiturilor isi arata adevaratul chipToamna se numara constatarile contraventionaleANAF a intocmit noi formulare de inspectie fiscalaModificari importante la ANAF: Inspectorii fiscali, eliminati din ecuatie!ANAF: 36,80 miliarde de lei au fost colectati de la 1.491 mari contribuabiliUltimele articole
Protejati-va eficient impotriva sanctiunilor INJUSTE dispuse de ANAF! Hotarari CJUE si ICCJ care sunt in avantajul dumneavoastraServicii pentru care se aplica taxare inversa | TVA nedeductibilaArticole similare
Split TVA. Facilitati pentru firmele care aplica optional sistemulORDIN AL ANAF Nr. 4 din 2010Vanzarile produselor si serviciilor sub pretul de achizitie. Cum procedam si ce implicatii fiscale apar?Studiu de caz: Regimul TVA in cazul colectarii si valorificarii deseurilorIn ce mod facem decontul TVA pentru bunurile primite in consignatie?Ultimele articole
Afirmatii eronate aparute in presa privind aplicarea OUG 107/2024. Care este pozitia ANAFA fost prelungit termenul pentru acordarea facilitatilor fiscale introduse prin OUG 107/2024E-TVA: Ar putea fi PROROGATA pana la 1 iulie 2025 obligatia de transmitere a verificarii diferentelor la RO e-TVAMicrointreprindere in 2025. Ce conditii trebuie sa indeplineasca firmele la 31 decembrie 2024[MODEL] Cerere compensare ANAF si reglementari cheieAtentie contabili!
Modificari importante privind cotele de TVA!Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz"