Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Modificari importante la ANAF: Inspectorii fiscali, eliminati din ecuatie!

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Alina Georgiana Costache la 19 Dec. 2019
Tags: ministrul finantelor, anaf, inspectori fiscali

Ministrul Finantelor Publice anunta ca, in urmatoarele zile, va prezenta o noua structura a Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, in care va fi introdus un departament de analiza de risc, unde inspectorii fiscali vor fi inlocuiti de... statisticieni. Astfel, sustine, ministrul Florin Citu, se va asigura independenta totala a departamentului.

"In urmatoarele zile vom prezenta o structura oarecum schimbata a ANAF, care va introduce un departament de analiza de risc total independent, care n-o sa mai fie populat cu inspectori fiscali, o sa fie populat cu statisticieni. Vrem sa scoatem subiectivismul din analiza de risc, ca sa avem oamenii specialisti doar pe statistica, oameni care se vor uita la indicatori si atunci acest sistem de a detecta zonele de risc din economie, sau unde trebuie sa apasam pentru a creste gradul de colectare nu va fi dictat nici de politic, nici de subiectivismul unui inspector fiscal, ci de statistica, de date statistice", a declarat, miercuri – 18 decembrie, ministrul Finantelor Florin Citu, in cadrul prezentarii unui proiect de modernizare a ANAF.

In ce priveste indicatorii pe baza carora vor lucra statisticienii, ministrul Finantelor spune ca vor fi folosite solutii utilizate deja cu succes in alte tari.
 
"Bineinteles ca si acolo putem sa avem discutii, la date statistice, garbage in, garbage out, deci trebuie sa fim atenti si ce informatii bagam acolo, cum alegem acesti indicatori, si aici va spun ca nu vom face noi ceva inovator, nu vom reinventa roata, ci vom folosi ceea ce au folosit tarile care au avut succes folosind astfel de metode, bineinteles adaptate pentru situatia din Romania", a spus seful de la Finante.
 
 
Alina Georgiana Costache de Alina Georgiana Costache
Redactor Fiscalitatea.ro si InfoTVA.manager.ro

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Modificari importante la ANAF: Inspectorii fiscali, eliminati din ecuatie!":
Rating:

Nota: 4.6 din 5 din 5 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016