Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Declaratia 394 in 2022. Cine NU are obligatia depunerii formularului?

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Stancu Alina la 23 Mai. 2022
Declaratia 394 in 2022. Cine NU are obligatia depunerii formularului?
Tags: declaratia 394, cine nu depune d394

Declaratia 394 este declaratia informativa privind livrarile/prestarile si achizitiile efectuate pe teritoriul national de persoanele inregistrate in scopuri de TVA - aferente perioadei de raportare precedente. Cine nu are obligatia depunerii formularului?

Ultimul model al declaratiei a fost actualizat conform OPANAF 77/2022 si este utilizat incepand cu declararea obligatiilor fiscale aferente lunii aprilie 2022.
 

Cine NU are obligatia depunerii D394?

Fiti la curent cu cele mai recente modificari aduse formularului D394! Altfel, sunteti bun de plata! Declaratia 394 explicata si comentata pas cu pas, pentru evitarea amenzilor de pana la 14.000 lei, AICI>>

Declaratia informativa cod 394 nu se depune de catre: 
 
-persoana impozabila care nu este inregistrata in scopuri de TVA, in regim normal, conform prevederilor art. 316 "inregistrarea persoanelor impozabile in scopuri de TVA";
 
-persoana impozabila inregistrata in scopuri de TVA, in regim special, conform prevederilor art. 317 "inregistrarea in scopuri de TVA a altor persoane care efectueaza achizitii intracomunitare sau pentru servicii";
 
-persoana impozabila inregistrata in scopuri de TVA al carui cod de TVA este anulat din oficiu, conform prevederilor art. 316 alin. 11 de la lit. a) la lit. h), obligate sa depuna formularul cod 311 pentru toate operatiunile taxabile realizate pe teritoriul Romaniei asa cum este reglementat prin O.P.A.N.A.F. nr. 795/2016 pentru aprobarea modelului si continutului formularului (311) "Declaratie privind taxa pe valoarea adaugata colectata datorata de catre persoanele impozabile al caror cod de inregistrare in scopuri de taxa pe valoarea adaugata a fost anulat conform art. 316 alin. (11) lit. a) - e), lit. g) sau lit. h) din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal".
 
 
Stancu Alina de Stancu Alina
Alina Stancu scrie pentru InfoTVA.ro de la inceputul anului 2018 si are experienta in domeniul fiscal de peste 10 ani! In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre tot ceea ce inseamna monografii contabile, aplicarea corecta a TVA, declaratii fiscale si va tine la curent cu ultimele noutati legislative.

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Declaratia 394 in 2022. Cine NU are obligatia depunerii formularului?":
Rating:

Nota: 4.83 din 5 din 3 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016