Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Se amana termenul pentru D 394

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Ioana Andreea Pavel la 09 Aug. 2016 Exclusiv
Tags: termen declaratia 394, 30 august, raportarea, oanaf 2328/2016, noul termen

Va aducem la cunostinta ca in Monitorul Oficial din 8 august a.c. a fost publicat OpANAF 2328/2016 prin care se anunta noul termen de depunere pentru Declaratia 394 privind achizitiile si livrarile de pe teritoriul national.

Astfel, odata cu prevederile incluse in noul termen, retinem un aspect important: termenul anuntat de ordinul  2328/2016  pentru formularul 394 se va aplica pentru declaratiile DEPUSE ULTERIOR publicarii ordinului.

Prin noul ordin, ANAF a prelungit perioada de depunere pentru Declaratia 395 cu 5 zile astfel ca toate operatiunile de pe teritoriul national, vor avea ca termen data de 30 a lunii urmatoare celei pentru care este efectuata raportarea, in loc de data de 25 a lunii, cum fusese anuntat initial. Astfel, pentru formularul 394 primul termen de depunere va fi de 30 august 2016.

Asadar, OANAF 2328/2016 stabileste ca termen de depunere pentru declaratia 394 data de 30 a lunii urmatoare perioadei fiscale (luna sau trimestru) inclusiv. Asa cum se arata in noile modificari anuntate de ordin, se aplica termenul pentru toate persoanele impozabile care folosesc ca perioada fiscala luna sau trimestrul calendaristic:

"Articolul 8
Declaratia mentionata la art. 2 se depune la organul fiscal competent, pana in data de 30 inclusiv a lunii urmatoare incheierii perioadei de raportare. In cazul in care perioada de raportare este luna calendaristica, termenul de depunere a declaratiei pentru luna ianuarie este pana la data de 28, respectiv 29 februarie, dupa caz."

Retineti, astfel, ca se pastreaza ca exceptie pentru declaratia aferenta lunii ianuarie, astfel ca termenul va fi 28, respectiv 29 februarie.

Continuarea aici.
Ioana Andreea Pavel de Ioana Andreea Pavel
Redactor Fiscalitatea.ro si InfoTVA.ro

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Se amana termenul pentru D 394":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016